Florin Cîțu: Toată lumea știe, dacă vrei să crești salariile bugetarilor, trebuie să iei de la privat

Fostul premier Florin Cîțu acuză actualul guvern că anunță măsuri pe care nu ajunge să le ducă la bun sfârșit sau care afectează echilibrul economiei. O astfel de situație, susține Cîțu, ar fi campania agresivă a ANAF împotriva firmelor private, pentru a aduce mai mulți bani la buget pentru plata propriului aparat.

Urmărește-ne peGoogle news
Florin Cîțu: Toată lumea știe, dacă vrei să crești salariile bugetarilor, trebuie să iei de la privat
Foto: Florin Cîțu/ Facebook

"Haideți să nu-I mai amăgim pe oameni, să le spunem ce vrem să facem și chiar să facem. (...) Noi, liberalii, când am guvernat singuri, am spus că vrem să creștem încasările prin digitalizare, nu prin controale, prin coerciție. Acum a fost luată decizia să crească salariile numai în sectorul bugetar, în condițiile in care deja salariile la stat sunt mai mari decât cele la privat. Nu este un secret pentru nimeni că dacă vrei să plătești salariile bugetarilor trebuie să iei din sectorul privat.

Si ce avem la pachet cu această creștere a salariilor la stat?! O campanie agresivă a ANAF ca să adune mai mulți bani pentru a plăti salariile la stat," a afirmat președintele Senatului, Florin Cîțu, potrivit realitatea.net.