Florin Cîțu acuză Guvernul că protejează firmele rusești: Putem face acest lucru și în Parlament

Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat, luni, că va solicita membrilor Guvernului să vină în Coaliţie şi să spună cum şi dacă au fost aplicate sancţiunile care vizează firmele cu capital rusesc, avertizând că ar putea inclusiv Parlamentul să ia măsuri, dacă Executivul ezită.

Mar 14, 2022 - 17:44
Urmărește-ne peGoogle news
Florin Cîțu acuză Guvernul că protejează firmele rusești: Putem face acest lucru și în Parlament
Foto: Florin Cîțu/ Facebook
Voi cere această situaţie în coaliţie, să vedem exact cum au fost implementate aceste sancţiuni. Eu nu am nimic official, nici de la ANAF, de la nimeni, ce măsuri s-au luat şi împotriva cui, trebuie să vină în coaliţie, să dea un raport foarte clar şi să spună – acestea sunt sancţiunile Comisiei Europene, aşa au fost ele implementate în România. Vă spun că şi în ceea ce priveşte cele două bănci, procedura încă nu a început foarte clar şi este o perioadă mai lungă în care se va face. Şi dacă văd că Guvernul întârzie, voi relua procedura în Parlamentul României, pentru că se poate”, a declarat Florin Cîţu, fiind întrebat ce măsuri a luat Guvernul până acum pe această speţă. 
 
Preşedintele PNL a avertizat faptul că dacă Guvernul şi instituţiile din subordine nu iau măsuri împotriva acestor companii, legislativul va acţiona.
Dacă întârzie Guvernul, vom face acest lucru în Parlamentul României”, a completat Cîţu.
Liderul PNL a fost cel mai vocal lider pe tema combaterii surselor de propagandă ale Moscovei, dar şi care a cerut o reacţie în plan economic, prin sancţiuni care afecteze firmele cu acţionariat rusesc.