Finlanda - Belgia 0-2

La Sankt Petersburg, Belgia a învins-o pe Finlanda, scor 2-0, și a terminat grupa B cu maximum de puncte, 9. Alături de „dracii roșii”, în optimile de finală merge și Danemarca.

Iun 21, 2021 - 23:53
Urmărește-ne peGoogle news
Finlanda - Belgia 0-2

Belgia a irosit prima ocazie în minutul 23. Eden Hazard a scos mingea la De Bruyne, mijlocașul lui City a pătruns printre nordici și a trimis mingea cu putere în fața porții, de unde Hradecky a izbutit să intervină. 

Belgienii au continuat să controleze partida, iar următoarea șansă tot lor le-a aparținut. Din colțul lui „16”, Leandro Trossard s-a întors de lângă Tim Sparv și a șutat, peste (33). La pauză, tabela arăta 0-0, căci portarul Finlandei a avut un reflex excelent la execuția lui Jeremy Doku din careu (42). 

Actul secund a avut același scenariu. S-a jucat la o poartă, Finlanda mulțumindu-se doar să se apere. 

Lukaku a spart gheața (65), însă un ofsaid milimetric, depistat doar cu ajutorul VAR, le-a anulat reușita oaspeților. Până la urmă, Belgia avea să deschidă scorul grație unui autogol. 

Din corner, Vermaelen a reluat mingea cu capul în bară, apoi balonul a ricoșat din palma lui Hradecky în poartă (74). Lukaku și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor (81), fără ca VAR-ul să mai aibă ceva de spus acum.

Gazeta Sporturilor