FIFA și UEFA suspendă din toate competițiile reprezentativa Rusiei și echipele de club

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) şi Federaţia Europeană de Fotbal (UEFA) au anunţat, luni seara, într-un comunicat comun, suspendarea cluburilor şi echipelor naţionale din Rusia din competiţiile internaţionale ''până la noi ordine'', transmite agenţiile internaţionale de presă.

Feb 28, 2022 - 21:08
Feb 28, 2022 - 21:20
Urmărește-ne peGoogle news
FIFA și UEFA suspendă din toate competițiile reprezentativa Rusiei și echipele de club
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Decizia vine după ce Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a recomandat ca sportivii și oficialii ruși și belarusi să fie interziși de la orice competiție internațională.

În urma acestei hotărâri din partea celor două foruri, naționala Rusiei nu va mai putea juca luna viitoare meciurile din play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial, iar echipa feminină a fost interzisă de la Campionatul European din această vară.

Spartak Moscova a fost, de asemenea, exclusă din Europa League, în timp ce Uefa și-a încheiat contractul de sponsorizare cu gigantul energetic rus Gazprom.

„Fotbalul este pe deplin unit și în deplină solidaritate cu toți oamenii afectați din Ucraina, au declarat FIFA și UEFA într-o declarație comună.