Fals ofiţer de informaţii, trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce a fost prins în flagrant când primea mită

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța l-au trimis în judecată pe un bărbat acuzat că de trafic de influență după ce, pretinzând că este ofițer de informații și poate rezolva închiderea unui dosar penal, a primit 5.000 de lei de la un denunțător, arată adevarul.ro.

Urmărește-ne peGoogle news
Fals ofiţer de informaţii, trimis în judecată pentru trafic de influenţă, după ce a fost prins în flagrant când primea mită
Foto: DGA/ imagine cu caracter ilustrativ

Potrivit sursei citate, în luna martie 2022, „ofițerul de informații” a pretins suma de 1.000 de euro de la o persoană implicată într-un dosar penal, susținând că are influenţă asupra ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu,care instrumentau acea cauză.

Din datele de anchetă a mai rezultat că inculpatul şi-a atribuit calitatea de ofiţer al unui serviciu de informaţii, calitate în care ar avea relaţii de colaborare cu funcţionari ai mai multor instituţii, inclusiv Ministerul Afacerilor Interne, la percheziţia amănunţită efectuată cu ocazia prinderii în flagrant, fiind identificate obiecte şi însemne care aveau rolul de a crea aparenţa calităţii oficiale pretinse”, transmite DGA.

A doua zi, la 16 martie, ofiţerii D.G.A. au organizat prinderea flagrant a falsului ofiţer de informaţii, imediat după ce acesta a primit suma de 5.000 lei de la martorul denunţător.

„Prin extinderea cercetărilor, s-a mai stabilit că inculpatul în cauză a condus pe drumurile publice, în mod repetat, două autoturisme, în timp ce avea permisul de conducere anulat”, adaugă DGA.