Evgeni Plushenko: „Rușii mei, mergeți cu capul sus oriunde în lume. Stop rasismului! Stop genocidului! Stop fascismului”

Evgeni Plushenko, în vârstă de 39 ani, unul dintre cei mai mari patinatori din istorie, a transmis un mesaj pe contul său de Instagram, pentru tot poporul rus.

Urmărește-ne peGoogle news
Evgeni Plushenko: „Rușii mei, mergeți cu capul sus oriunde în lume. Stop rasismului! Stop genocidului! Stop fascismului”
Foto: Evgeni Plushenko

În postarea sa, Plushenko pare să susțină acțiunile liderului rus și preia temele propagandei rusești prin care Putin a încercat să justifice invazia din Ucraina.

"Sunt rus! Sunt mândru că sunt rus! M-am născut în măreața Rusie, în regiunea Khabarovsk. Am trăit mult timp în Volvograd, am făcut parte din clubul sportiv din Sankt Petersburg, iar acum trăiesc și muncesc la Moscova. Am adus acasă 4 medalii olimpice, la 4 ediții diferite.

Rușii mei, mergeți cu capul sus oriunde în lume. Nu trebuie să vă fie rușine, fiți mândri că faceți parte din această nație. Stop rasismului! Stop genocidului! Stop fascismului!", a scris Evgeni Plushenko, pe Instagram.

Postarea i-a revoltat pe unii dintre urmăritorii rusului, care l-au atacat în secțiunea de comentarii.

    Plushenko a câștigat patru medalii olimpice: două de aur (în 2006 și 2014) și două de argint (în 2002 și 2010) și a fost de trei ori campion mondial, de șapte ori campion european și de zece ori campion al Rusiei, scrie hotnews.ro.