Europarlamentarul Claudiu Manda rămâne fără permis de conducere - Decizia Tribunalului este definitivă

Tribunalul Giurgiu a respins apelul formulat de europarlamentarul Claudiu Manda împotriva unei hotărâri a Judecătoriei Bolintin Vale din noiembrie 2019.

Iul 20, 2021 - 01:13
Iul 20, 2021 - 01:19
Urmărește-ne peGoogle news
Europarlamentarul Claudiu Manda rămâne fără permis de conducere - Decizia Tribunalului este definitivă

Instanța din Bolintin respinsese acțiunea formulată de Claudiu Manda, care a contestat un procesul-verbal prin care i-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile. Hotărârea Tribunalului Giurgiu este definitivă.

Politicianul Claudiu Manda a fost sancționat de poliţiştii din Mihăileşti, Giurgiu, pe 1 aprilie 2019. A fost depistat circulând cu 125 km/h în localitate. Tot atunci, lui Manda i-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Ulterior, Claudiu Manda a contestat sancţiunea la Judecătoria Craiova. În iunie 2019, judecătorii craioveni şi-au declinat competenţa în favoarea Judecătoriei Bolintin Vale, judeţul Giurgiu.

În plângerea despusă la instanţă, Manda a susţinut că procesul-verbal întocmit de poliţişti este nul. De asemenea, a susţinut că oamenii legii nu pot dovedi că a circulat cu 125 km/h în localitate.

„Petentul arată că prin actul sancționator s-a reținut, în mod neîntemeiat, faptul că în data de 01.04.2019 ar fi circulat cu autoturismul marca Mercedes pe DN 6 către București, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 125 km/h, depășind limita legală cu 75 km/h. Susține petentul că a circulat regulamentar, în sensul că nu a depășit limita de viteză admisibilă pe sectorul de drum pe care a circulat, astfel încât presupusa contravenție reținută în sarcina sa este complet abuzivă“, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova, potrivit Gazetei de Sud.

În noiembrie 2019, judecătorii din Bolintin Vale au respins acţiunea europarlamentarului. Instanţa a constatat că procesul-verbal a fost întocmit corect.

„Examinând procesul-verbal prin prisma motivelor de nulitate absolută, ce pot fi reținute de instanță din oficiu, prevăzute la art. 17 din OG nr. 2/2001, instanța constată că niciunul nu este incident. În procesul-verbal contestat se regăsesc toate mențiunile obligatorii: numele, prenumele și calitatea agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, fapta săvârșită, data comiterii acesteia și semnătura agentului constatator“, au reţinut judecătorii.

Mai departe, instanţa a constatat că poliţiştii au făcut dovada contravenţiei constatate.

„Instanța reține că în prezenta cauză intimatul a făcut dovada vitezei de circulație a petentului reținută în procesul-verbal contestat, prin înregistrarea video aparatului radar menționat în procesul-verbal și buletinul de verificare metrologică a aparatului radar. Astfel, din înregistrarea video și din planșele fotografice rezultă, fără îndoială, că petentul a condus autovehiculul cu viteza de 125 km/h“, se mai arată în hotărârea instanţei.

Hotărârea Judecătoriei Bolintin Vale a fost atacată cu apel de Claudiu Manda. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Giurgiu, instanță care s-a pronunțat joi, pe 15 iulie.

”Respinge ca nefondat apelul declarat de apelantul petent Manda Iulian Claudiu împotriva sentinţei civile nr. 1502/05.11.2019 pronunţată de Judecătoria Bolintin Vale, în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Giurgiu – Poliţia oraş Mihăileşti. Definitivă”, a dispus instanța.