Elveția – Turcia 3-1

Elveția a învins Turcia, scor 3-1, în ultima rundă a grupei A de la Euro 2020, dar nu este sigură de calificarea în optimile de finală. Elvețienii s-au clasat pe locul 3, după Italia și Țara Galilor.

Iun 20, 2021 - 20:52
Urmărește-ne peGoogle news
Elveția – Turcia 3-1
Foto: Ozan Köse/Reuters

Elveția și Turcia au fost protagonistele celui mai spectaculos meci de la Euro 2020. Elvețienii aveau nevoie de o victorie la scor, pentru a spera la locul secund în grupa A, iar turcii voiau să își spele onoarea, după înfrângerile din primele două runde.

Partida a început conform calculelor. Ambele echipe au lăsat garda jos, s-au aruncat în atac, iar golul a venit rapid. Seferovic, vârful elvețian de la Benfica, a înscris cu un șut puternic, la colțul lung. Era minutul 20. Shaqiri a dublat avantajul în minutul 26, cu o „rachetă” din afara careului, direct în vinclu. Mijlocașul lui Liverpool a devenit primul elvețian care înscrie la 4 turnee finale consecutive.

Turcii au irosit o sumedenie de șanse în prima parte, blocați de fiecare dată de Sommer. Proaspătul tătic din poarta Elveției nu a mai avut ce face în minutul 62. Kahveci îl concurează pe Shaqiri la golul meciului, cu o execuție imparabilă, tot în vinclu, de la 18 metri.

Ocaziile au continuat la ambele porți. Ultima reușită a venit pe un contraatac-școală. Shaqiri a fost și de această dată la finalizare.

Gazeta Sporturilor