Elevii vor merge fizic la cursuri, indiferent de rata de incidență - A fost semnat ordinul miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii

Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind prezenţa fizică a elevilor la cursuri şi după depăşirea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 de 6 la mie a fost semnat vineri, acesta urmând să fie publicat în Monitorul Oficial.

Oct 1, 2021 - 21:48
Urmărește-ne peGoogle news
Elevii vor merge fizic la cursuri, indiferent de rata de incidență - A fost semnat ordinul miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii

"A fost semnat ordinul comun Educaţie - Sănătate pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 şi s-a trimis la Monitorul Oficial spre publicare până la ora 21,00. Apreciez colaborarea cu Ministerul Sănătăţii, INSP şi CNSU", a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat joi hotărârea prin care ministerele Educaţiei şi Sănătăţii sunt abilitate să modifice ordinul comun astfel încât elevii să poată participa fizic la cursuri şi după depăşirea ratei de infectare cu SARS-CoV-2 de 6 la mia de locuitori.

Totodată, CNSU a abilitat cele două ministere să stabilească modalităţile de adoptare a deciziilor de suspendare a prezenţei fizice la cursuri a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală.

Ordinul CNSU se referă şi la utilizarea testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/învăţători, educatori.

Totodată, ordinul mai prevede că studenţii vaccinaţi anti-COVID vor avea prioritate la cazare în cămine.