Elevii români aflați în Sankt Petersburg pentru un concurs de robotică, obligați de organizatori să înlăture steagul României de la stand

O echipă de elevi români aflați la un concurs de robotică din Sankt Petersburg, în Rusia, a fost obligată de organizatori să înlăture steagul României de pe stand și de pe robot.

Urmărește-ne peGoogle news
Elevii români aflați în Sankt Petersburg pentru un concurs de robotică, obligați de organizatori să înlăture steagul României de la stand
Sursa foto: edupedu.ro/ Ziare.com

Din echipă fac parte o studentă de la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica din București, un elev de clasa a XII-a și cinci elevi de 14-16 ani.

Nu ne lasă să punem steagul nicăieri, voiau să stăm cu gegile pe noi, să nu se vadă tricolorul pe tricou”, a spus coordonatorul lotului, Ionuț Panea, citat de edupedu.ro și Ziare.com.

Echipa clubului de robotică Autovortex, formată din 7 tineri și un însoțitor, asistentul universitar Ionuț Panea de la ASE, a plecat miercuri seară la Sankt Petersburg, cu un ultim zbor spre Rusia, pentru a participa la campionatul regional de robotică.

Ionuț Panea a mai spus că în preziua concursului a fost separat de echipă, nu stă în același loc cu elevii, nu îi este permis să stea de vorbă față în față cu ei, iar în concurs le-a fost permisă participarea în mod diferit față de cum se înscriseseră.

Printre echipele concurente una dintre ele se numește URSS, iar unii dintre roboți au o formă de tanc, sau însemnele fostei Uniuni a Republicilor Sovietice Socialiste – steaua roșie cu secera și ciocanul. Echipa din România este singura echipă străină care participă la campionatul regional de la Sankt Petersburg.

Sursa: Ziare.com