Elevii care nu poartă mască de protecție la școală pot fi sancționați cu scăderea notei la purtare

Profesorii pot sancționa elevii care nu poartă masca la ore, prin scăderea notei la purtare. O spune chiar Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației. Oficialul vine și cu următoarea precizare: „Nu discutăm aici de exmatriculare, dar scăderea notei la purtare este posibilă”.

Oct 1, 2021 - 22:13
Urmărește-ne peGoogle news
Elevii care nu poartă mască de protecție la școală pot fi sancționați cu scăderea notei la purtare

Întrebat ce face un profesor în situația în care elevii nu vor să poarte masca, secretarul de stat a spus că „există un statut al elevului care stabilește niște reguli de sancțiune”.

Din păcate sau din fericire, pentru că nu sunt adeptul sancțiunilor, nu discutăm aici de exmatriculare, dar scăderea notei la purtare este posibilă, este cea mai uzuală formă de sancțiune adresată copiilor. Problema care se pune este cât de mult îi pasă unui copil de scăderea notei la purtare”, a afirmat Sorin Ion, la un post TV, notează Realitatea.net.

Potrivit Ordinului comun al ministerelor Educației și Sănătății, elevii, profesorii, personalul auxiliar/nedidactic trebuie să poarte masca în permanenţă în interior, care să asigure acoperirea orificiilor nazale și a gurii.

Potrivit Edupedu.ro, secretarul de stat Sorin Ion a fost el însuși protagonistului unui episod de nerespectare a regulilor privind purtarea măștii în spațiu închis, la finalul lunii august a acestui an.

Mai exact, aesta a apărut fără mască de protecție alături de șefa Inspectoratului Școlar Iași, Luciana Antoci, în mai multe ședințe care au avut loc în spații închise, la interior, într-o serie de fotografii publicate pe pagina de Facebook a Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Replica Ministrului Educației nu s-a lăsat așteptată și sună astfel: „Domnul subsecretar de stat întotdeauna respectă regulile și sunt convins că nu le-a încălcat”. Incidentul nu a generat nicio urmare din partea autorităților, mai arată sursele citate.