Elev de liceu, bătut de colegi, în Vâlcea - Conducerea şcolii a solicitat intervenţia Jandarmeriei

Conducerea unei școli din județul Vâlcea a solicitat intervenția jandarmilor în urma unui conflict între elevi.

Urmărește-ne peGoogle news
Elev de liceu, bătut de colegi, în Vâlcea - Conducerea şcolii a solicitat intervenţia Jandarmeriei
Foto: Jandarmeria Română/ Arhivă Facebook

Incidentul a avut loc miercuri, 16 februarie, la Liceul "Constantin Brâncoveanu" din oraşul Horezu, chiar într-o sală de clasă.

Un elev de 17 ani a fost bătut de trei colegi în timpul unei pauze fără ca vreunul dintre ceilalţi colegi să intervină.

În timpul altercaţiei, aceştia l-au lovit cu palmele în zona feţei şi a corpului. Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale. Patrula de jandarmi i-a adus la cunoştinţă elevului că poate depune plângere împotriva celor trei colegi, însă nici elevul şi nici unchiul acestuia, în urma consultării telefonice cu părinţii minorului, nu au dorit să procedeze în acest sens.

În consecinţă, cei trei elevi au fost sancţionaţi contravenţional de către jandarmi cu amenzi în valoare de 1.000 lei fiecare pentru încălcarea mai multor prevederi ale Legii 61 din 1991 (republicată)”, informează Jandarmeria Vâlcea.

Incidentul a ajuns în atenţia jandarmilor după ce elevul lovit de către colegi a anunţat personalul de pază din cadrul liceului, iar conducerea unităţii de învăţământ a solicitat intervenţia jandarmilor.

Oficialii Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea menţionează că toate informaţiile cu privire la acest incident au fost transmise Biroului Siguranţă Şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, pentru măsuri specifice din competenţă.

Este al doilea incident produs săptămâna aceasta care necesită intervenţia jandarmilor la unităţi de învăţământ din Vâlcea.

Marţi, jandarmii au intervenit la Colegiului Tehnic Forestier din Râmnicu Vâlcea, unde un elev de clasa a unsprezecea s-a prezentat la cursuri având un pistol de airsoft, conducerea unităţii de învăţământ fiind cea care a sesizat autorităţile.

Tot săptămâna aceasta un copil de clasa a șaptea a fost bătut de alți doi colegi în toaleta unei școli din Focșani.

Sursa: Ziare.com