Edgar Cayce și arta prezicerii viitorului

„Planeta va fi zguduită de un şir de cataclisme înfiorătoare — cutremure de pământ, inundaţii, erupţii vulcanice, tsunami, cutări ale scoarţei terestre – care vor schimba aspectul Terrei. În urma acestor catastrofe, vor dispărea de pe suprafaţa Pământului Parisul, Roma, Insulele Japoneze, New York-ul, California, o parte din alte state americane.»

Iun 9, 2021 - 11:56
Urmărește-ne peGoogle news
Edgar Cayce și arta prezicerii viitorului

In timpul nostru, oamenii se interesează tot mai mult de personalităţile marcante în domeniul extrasenzorialului. Dintre clarvăzătorii şi prezicătorii americani, cel mai apreciat este Edgar Cayce. Calităţile sale de prezicător sunt adesea comparate cu darul de previzionar al lui Nostradamus sau al Vangăi. Pe parcursul a patruzeci de ani, Cayce a practicat diagnosticarea în medicină cu ajutorul clarviziunii; în afară de aceasta, a făcut 26 de predicţii pe cele mai diverse teme. Marea parte a acestor predicţii el le-a făcut aflându-se în stare de transă asemănătoare cu somnul, datorită cărui fapt a fost poreclit „prorocul adormit”.

În Statele Unite ale Americii trăiesc sute de oameni care sunt gata să confirme precizia diagnozelor şi eficienţa propunerilor sale privind tratamentul. Cayce s-a născut în estul S.U.A., în familia unui fermier. În tinereţe, el s-a îmbolnăvit de laringită şi şi-a pierdut definitiv vocea. Un hipnotizator pe nume Hart, care îşi desfăşura sesiunile în incinta teatrului local, auzind de boala lui Cayce, a hotărât să încerce a-l vindeca. Tânărul a început să vorbească în timpul şedinţei de hipnoză, însă, atunci când s-a trezit din somnul indus, vocea i-a dispărut din nou. Hart, nereuşind să-i insufle lui Cayce ca el să continue să vorbească şi după ce se trezeşte din hipnoză, a plecat; vindecarea a încheiat-o cu succes alt hipnotizator — Al Lane; în acest caz, Cayce, aflându-se în transă, a descris el însuşi metoda de vindecare a bolii sale.

Apreciind calităţile tânărului, Lane i-a propus lui Cayce să caştige bani tratând oamenii prin această metodă. Edgar a analizat indelung propunerea şi, până la urmă, a fost de acord, dar cu condiţia că nu va lua bani pentru acest lucru.

Cu timpul, hipnotizatorii au trecut la forma de tratament prin corespondenţă — era de ajuns să cunoască locul aflării pacientului şi numele lui, după care Cayce intra în starea de transă şi spunea diagnosticul şi forma de tratament. Despre el a început să se scrie în presă, celebritatea lui se amplifica şi a început să primească scrisori din toate statele Americii.

Mulţi îl rugau să le prezică viitorul, situaţia pieţei sau rezultatele alergărilor de cai, să găsească locurile unde se păstrează comorile. Cayce, de obicei, refuza să indeplinească astfel de rugăminţi, însă de câteva ori, pentru a-şi testa posibilităţile, el a făcut totuşi nişte predicţii. Acestea se realizau rar, iar predicatorul însuşi simţea o pierdere de energie, slăbiciune şi o devastare interioară. El a ajuns la concluzia că trebuie să-şi folosească energia numai pentru a-i ajuta pe suferinzi.

În timpul când făcea predicţiile, fiind în stare de somn, Cayce, la fel ca nevăzătoarea Vanga, nu-şi vedea vizitatorii, iar după ce se trezea, nu ţinea minte nimic din ceea ce spusese. Toate cuvintele lui le nota un secretar-stenograf.

Mai târziu, Cayce se ocupa nu doar cu tratarea bolnavilor, ci işi expunea şi ideile sale filosofice, religioase, cosmologice şi social-politice. Astfel, el a prezis două războaie mondiale, numind datele începerii şi sfarşitului acestora, criza economică din anul 1929 si ascensiunea economiei în anul 1933. El a prevăzut sfarşitul fascismului german şi biruinţa Uniunii Sovietice în Al Doilea Război Mondial.

Cu câteva luni înainte de moartea sa, Cayce a făcut o declaraţie senzaţională: în viitorul apropiat Uniunea Sovietică se va dezintegra. Era sfarşitul anului 1944 şi armata sovietică lupta pentru lichidarea fascismului în Europa. Tot în acea perioadă, el a prezis creşterea forţei politice a Chinei şi renaşterea Rusiei, afirmând că ea va ieşi din criză datorită colaborării cu ţara pe ale căror hârtii de valoare este scris „Noi credem în Dumnezeu”. Anume în dezvoltarea religioasă a Rusiei prezicătorul a văzut o speranţă pentru toată lumea.

Astăzi, deja sunt destul de vizibile semnele uneia dintre cele mai tragice prorociri ale lui Cayce: valul de dezastre naturale, care trece peste tot globul şi afectează toate continentele. Încă în anii 30 ai secolului XX, când nimeni nici nu bănuia că ar putea să existe schimbări globale de climă, Cayce făcea referiri la cataclisme climatice şi puternice cutremure cle pământ, care vor avea loc pe întreaga planetă.

În asemenea condiţii, conform prezicerilor sale, Rusia va avea de suferit cel mai puţin, situandu-se apoi în fruntea civilizaţiei care va renaşte al cărei centru va deveni Siberia. Multe dintre cataclismele prezise de Cayce deja s-au produs: cea mai puternică erupţie a vulcanului sicilian Etna, în anii 1960-1970, când localităţile aflate în apropiere au fost improşcate cu pietre şi cu cenuşă, şi cutremurele devastatoare de pământ în toate zonele planetei — de la Alaska până în China şi din Peru până în Pakistan. Pentru luna decembrie 2012, când se incheie calendarul Maya, Cayce a prezis schimbarea definitivă a polilor Pământului, care, conform datelor NASA, a început în anii 2000-2001.

Astronomii presupun că schimbări de poziţie a axei terestre s-au produs şi mai înainte, nu se ştie însă cât de frecvent. Cayce afirma că egiptenii antici cunoşteau acest fapt, iar Marea Piramidă din Gizeh indica spre axa Pământului. De altfel, unii sceptici consideră că prognozele lui Cayce s-au realizat din întâmplare şi tot din întâmplare au fost vindecaţi şi pacienţii săi, căci se ştie că prezicătorul nu a fost de acord niciodată ca să i se testeze capacităţile în condiţii de laborator, fapt care trezeşte o oarecare incertitudine.

Insuşi Cayce a afirmat, într-o prezicere a sa, că el va renaşte în anul 2100 şi va verifica personal dacă profeţiile sale s-au realizat. Deocamdată, „prorocul adormit” rămâne una dintre cele mai enigmatice figuri ale secolului al XX-lea.

Sursa: Enigmatica