Dumitru Dragomir: Vasile Dîncu e vinovat de umilința la care au fost supuși Gică Hagi și Gică Popescu

Dumitru Dragomir este siderat de gestul Federației Române de Fotbal de a nu-i invita pe Gică Hagi, Gică Popescu sau Dorinel Munteanu în sectorul VIP al Arenei Naționale, la primul meci din istoria Euro desfășurat în România.

Iun 15, 2021 - 15:53
Urmărește-ne peGoogle news
Dumitru Dragomir: Vasile Dîncu e vinovat de umilința la care au fost supuși Gică Hagi și Gică Popescu

Dragomir consideră că foștii mari fotbaliști au fost umiliți de FRF și spune că știe cine s-a ocupat de împărțirea invitațiilor. Un influent om politic ar fi decis trimiterea componenților ”Generației de aur” în tribuna a doua a celui mai mare stadion al României.

Fostul șef al Ligii Profesioniste consideră o gafă de proporții decizia FRF de a-i ”exila” pe Gică Hagi, Dorinel Munteanu sau Gică Popescu.

În plus, acesta spune că este impardonabil că fostul șef al FRF, Mircea Sandu, cel care a inițiat demersurile pentru ca România să fie gazdă a Campionatului European, să nu figureze pe lista invitaților Federației la primul meci din istoria Euro, disputat la București.

„Domne’, din informațiile mele, toată organizarea a făcut-o Dîncu (Vasile Dîncu, considerat protectorul lui Răzvan Burleanu, președintele FRF – n.r.), tot-tot-tot, cap-coadă. Invitațiile, tot, au trecut pe la el. Sunt informat de la cineva foarte aproape de conducerea Federației”, a spus Dumitru Dragomir, la Pro X.

Intrigat de modul în care au fost tratați jucătorii din ”Generația de aur”, Dumitru Dragomir a mărturisit că ar fi reacționat necontrolat dacă ar fi trăit aceeași umilință.

„Domne’, părerea mea este că trebuia să îi pună pe acoperiș. Mai mare umilință a românilor nu cred că există în țara asta. Să nu îl inviți tu pe Mircea Sandu, care a adus Campionatul European în România. Să îi pui pe Hagi și Popescu, care au jucat la Real și Barcelona, pe Dorinel, care a bătut recordurile de meciuri la echipa națională… să îi pui tu la inelul 3. O umilință mai mare nu am trăit la nivelul fotbalului.

Dacă eu eram în stadion, luam niște haine și le dădeam foc acolo în stadion! Domne’, eu am condus fotbalul mulți ani. Să știi că invitarea acestor personalități nu e greșită, ai nevoie de ei, dar lângă valorile fotbalistice”, a tunat Dumitru Dragomir

Gică Popescu a făcut lumină: „Biletele au fost cumpărate de mine, cu multe mii de euro”

Fostul căpitan al echipei naționale a României, Gică Popescu, a driblat cu eleganța caracteristică momentul penibil al ”exilării” ”Generației de aur” în tribuna 2.

Baciul a postat un mesaj în care a explicat că în cele din urmă, el, Gică Hagi au ales să ocupe locurile pe care Gică Popescu le cumpărase de mai multă vreme pentru el și familia lui.

”Văd că sunt foarte multe discuții în jurul faptului că noi, cei din Generația de Aur, am primit bilete la meciul Austria – Macedonia de Nord, la tribuna a doua. A fost alegerea Federației Române de Fotbal.

Eu și Gică Hagi am ales să stăm pe locurile pe care le-am plătit eu. Am cumpărat, pentru mine, pentru familia mea, pentru prietenii mei, bilete în valoare de multe mii de euro.

Dar ne-am simțit acolo, la tribuna a doua, ca pe vremuri. Cu suporterii care ne-au apreciat. Cu fanii care au venit să facă fotografii cu noi. Cu cei care au fost pe străzi la marile noastre victorii.

La Campionatul Mondial din SUA 94 , voi și noi am umplut țara de bucurie! Îmi amintesc, după victoria cu Argentina, sute de mii de oameni au defilat de la Piața Unirii la Piața Romană! Acestea sunt lucrurile care rămân, care contează cu adevărat”, a scris Gică Popescu pe pagina personală de Facebook