Dumitru Coarnă, reacție la propunerile lui Rareș Bogdan: Deputatul PSD cere majorarea pensiilor polițiștilor și militarilor și aplicarea Legii salarizării

Dumitru Coarnă, deputat PSD și fost președinte al Sindicatului Național și Personalului Contractual din MAI, a declarat, potrivit Bugetul.ro, că va cere în ședința de azi a social-democraților să le fie respectate drepturile polițiștilor, jandarmilor, lucrătorilor din SRI, STS, SPS, dar și militarilor, profesorilor și personalului auxiliar din Sănătate.

Dumitru Coarnă, reacție la propunerile lui Rareș Bogdan: Deputatul PSD cere majorarea pensiilor polițiștilor și militarilor și aplicarea Legii salarizării

Potrivit Bugetul.ro, deputatul Dumitru Coarnă va propune două teme în ședința de luni a PSD: 

  • Respectarea Legii salarizării cu privire la Poliție, Jandarmerie, ISU, SRI, STS, SPP, precum și la profesori și personalul contractul din Ministerul Educației, și la personalul auxiliar din Sănătate.
  • Majorarea pensiilor militare (n.r. – polițiști, jandarmi, pompieri, militari, lucrători din SRI, STS, SPP) în 2022, cu rata inflației pe anul 2021 – aproximativ 8%.

O să propun două teme: cu privire la salarizare – Legea 153/2017, aplicarea Legii salarizării, mai erau două trepte și ajungeam la închiderea legii. Când vorbim de salarizare, avem Anexa 6: Poliție, Jandarmerie, ISU, SRI, STS, SPP și personalul angajat pe bază de contract din această familie ocupațională. Vorbesc despre Ministerul Învățământului – profesori și personalul angajat pe bază de contract, auxiliarii din Învățământ – și vorbesc despre auxiliarii din Sănătate. Dincolo, medicii și asistenții au ajuns la o creștere de 100%, cum este prevăzută în Legea salarizării.

Sigur, voi ridica și problema pensiilor, pe Legea nr. 223/2015. Aici vorbim de polițiști, jandarmi, pompieri, militari, lucrători din SRI, STS, SPP. Pensiile lor să fie indexate cu cel puțin inflația – aproximativ 8%. La inflația de anul ăsta fac trimitere, pentru că nici anul trecut nu au fost majorate aceste pensii și a scăzut puterea de cumpărare prin creșterea inflației. O să propun să fie majorate pensiile cu rata inflației din 2021. Pentru pensiile din Legea 223, atenție!”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Dumitru Coarnă.

Rareş Bogdan a cerut ca toate pensiile de serviciu, inclusiv cele ale foștilor militari și polițiști, să nu mai fie majorate de la 1 ianuarie 2022, dar şi creşterea vârstei de pensionare pentru respectivele categorii profesionale.

Conform surselor citate de Bugetul.ro, prim-vicepreședintele PNL a făcut o solicitare ce i-ar afecta pe angajaţii serviciilor secrete, magistrați, precum și pe foștii lucrători din Poliția Română și Armată.

Aceleaşi surse au dezvăluit că Rareș Bogdan a luat atitudine în ședința PNL-PSD-UDMR și a cerut ca pensiile de serviciu să nu mai crească din ianuarie 2022.

Totodată, Bogdan a cerut majorarea vârstei de pensionare pentru lucrătorii din aceste categorii. Prim-vicepreşedintele PNL ar dori ca vârsta de pensionare pentru magistrați, polițiști și lucrătorii din Servicii să urce la 55 de ani pentru femei și 60 de ani pentru bărbați.

Mai mult, conform informațiilor sursei citate, Rareş Bogdan a intervenit în favoarea celor cu pensii de până în 2.500 de lei, cerând o majorare pe care acești pesionari chiar să o simtă în buzunar.

Sursa: Bugetul.ro