Dosarul 10 August a fost redeschis: Jandarmii care au participat la violențe, puși din nou sub urmărire penală

Foștii șefi ai jandarmeriei, Laurențiu Valentin Cazan, Mihai Dan Chirică, Sebastian Gheorghe Cucoș și Ionuț Cătălin Sindile au fost citați la parchet și puși sub urmărire penală pentru intervenția ilegală și abuzivă din 10 august 2018.

Urmărește-ne peGoogle news
Dosarul 10 August a fost redeschis: Jandarmii care au participat la violențe, puși din nou sub urmărire penală
Foto: Captură Video

Șefii Jandarmeriei care au ordonat violențele împotriva manifestanților pașnici din 10 august 2018 au fost puși din nou sub urmărire penală. Ancheta în dosarul 10 august a fost reluată acum de către Secția Militară a Parchetului General, după ce unul dintre protestatari, Ioan Crăciuneanu, susținut de Comunitatea Declic, a obținut în instanță redeschiderea dosarului închis inițial de DIICOT.

Foștii șefi ai Jandarmeriei, Laurențiu Valentin Cazan, Mihai Dan Chirică, Sebastian Gheorghe Cucoș și Ionuț Cătălin Sindile, au fost deja citați la Parchet și puși sub urmărire penală pentru intervenția ilegală și abuzivă din 10 august 2018, când sute de protestatari pașnici au fost bătuți și gazați”, a transmis vineri, 15 aprilie, Declic.

Ancheta privind dosarul 10 august a fost reluată de către Secția Militară a Parchetului General după ce unul dintre protestatari, Ioan Crăciuneanu, a obținut în instanță redeschiderea dosarului închis inițial de DIICOT.