Doi tineri din Bistrița, reținuți pentru că incendiau mașini și spărgeau case, la comandă

Doi tineri din Bistrița-Năsăud sunt suspectați că îi amenințau pe cei care nu își plăteau datoriile, și treceau apoi la incendierea mașinilor ca să-i sperie de moarte.

Urmărește-ne peGoogle news
Doi tineri din Bistrița, reținuți pentru că incendiau mașini și spărgeau case, la comandă
Pixabay

Cei doi tineri, de 24 și de 27 de ani, erau plătiți de creditori să facă toate acestea, spun procurorii. Ultima comandă de acest tip ar fi primit-o vara trecută: un bărbat i-a angajat să dea foc unei mașină scumpe în Beclean.

Polițiștii au reușit să le dea de urmă și acum cei doi au fost reţinuţi. În dosar este cercetat și un complice.

Potrivit procurorilor, vara trecută, cei doi indivizi ar fi fost plătiți cu 10000 de lei, de un bărbat de 35 de ani, să incendieze o mașină, în semn de răzbunare și un mesaj clar de amenințare.

Cei doi ar fi negociat prețul și au executat comanda. Suspecţii ar mai fi incendiat o altă mașină în Bistrița anul trecut, tot după ce ar fi fost plătiți de o altă persoană.

Mai mult, anchetatorii bănuiesc că aceștia ar fi comis și o spagere, în urmă cu doi ani, tot la cerere. Atunci ar fi intrat în locuința unei femei din Bistrița și ar fi furat peste 300 mii lei, tot la pont.

Prejudiciul a fost recuperat parțial. Din întreaga poveste face parte și o femeie de 39 de ani, iubita unuia dintre tineri. Toți patru au fost reținuți pentru 24 de ore: făptașii, complicele, dar și bărbatul care i-a plătit să incendieze o mașină.

Membrii grupării sunt acuzați de distrugere prin incendiere și furt calificat. Urmează că anchetatorii să stabilească și cine sunt cei care i-au plătit pentru asemenea servicii.

Sursa: Știrile ProTV