Doi români sunt judecați în Ungaria pentru contrabandă cu raci de baltă: Transportau crustacee în valoare de 600000 de euro

Doi români au fost trimiși în judecată în Ungaria pentru contrabandă cu raci de baltă, după ce au fost prinși în timp ce transportau cu un camion crustacee în valoare de 600.000 de euro.

Urmărește-ne peGoogle news
Doi români sunt judecați în Ungaria pentru contrabandă cu raci de baltă: Transportau crustacee în valoare de 600000 de euro
Pixabay

Cei doi români au fost trimişi în judecată pentru distrugerea naturii, a informat, luni, Gábor Schmidt, purtătorul de cuvânt al Parchetul Judeţului Bács-Kiskun, potrivit Hirado, citat de ProTV.

Românii au trecut granița dintre Ungaria și România pe 22 septembrie 2021 cu un camion în care transportau animale vii, scoici şi raci de baltă, cu destinaţia Napoli.

Patrula Administraţiei Naţionale Fiscale şi Vamale din Ungaria (NAV) a oprit vehiculul pe autostrada M5, în apropiere de Kecskemét, la un punct de verificare a greutăţii pe osie.

În spaţiul de marfă al camionului au fost găsiţi 4.000 de raci de baltă, a căror valoare depăşea 213 milioane de forinţi (aproximativ 600.000 euro).

Racii de baltă sunt specii protejate în Ungaria, astfel că pentru importul şi transportul acestora este nevoie de autorizaţie de la autorităţile de mediu, iar cei doi bărbaţi nu au putut prezenta un astfel de document.

Racii au fost predaţi personalului Direcţiei Parcului Naţional Kiskunság, care au eliberat racii în ape curgătoare, corespunzătoare habitatului lor.

Judecătoria Kecskemét se va pronunţa în cazul celor doi inculpaţi, fără antecedente penale.

Sursa: Știrile ProTV