Doi polițiști au fost concediați în SUA, pentru că se jucau Pokemon în timpul programului, în loc să meargă la intervenții

Doi ofițeri de poliție din Los Angeles au fost dați afară, după ce au refuzat să răspundă unui apel pentru o intervenție la un jaf din zona în care se aflau, întrucât urmăreau Pokemoni. Deși incidentul a avut loc în aprilie 2017, cazul a ieșit recent la iveală, după ce au fost făcute publice documentele instanței care a judecat cazul, relatează BBC, citat de Libertatea.ro.

Doi polițiști au fost concediați în SUA, pentru că se jucau Pokemon în timpul programului, în loc să meargă la intervenții

Potrivit documentelor instanței, Louis Lozano și Eric Mitchell se aflau în patrulare în apropierea unui magazin care tocmai fusese jefuit.

Imaginile camerei plasate în mașină au arătat că cei doi au discutat despre apelul primit pentru a interveni, însă au decis să nu răspundă și au urmărit un Snorlax din joc.

Un alt ofițer, căpitanul Davenport, a auzit și el apelul cu privire la jaful care avea loc din apropiere.

Polițistul s-a îndreptat către locul cu pricina și a văzut că mai e o mașină de poliție parcată pe o alee din apropiere. Cum ofițerii din respectivul autoturism nu au răspuns la apel, misiunea i-a revenit lui Davenport.

Cei doi polițiști i-au spus mai târziu unui sergent, care încercase să-i contacteze pentru a le oferi ajutor, că nu au auzit stația. Imaginile camerei plasate în mașină au arătat însă că ei au discutat despre apel, dar n-au vrut să răspundă.

În schimb, au fost surprinși vorbind despre prinderea Pokemonului, în timp ce conduceau către diferite locații unde s-ar fi aflat alți Pokemoni care le apăreau pe telefoanele mobile.

Consiliul de administrație pentru abateri i-a găsit pe cei doi vinovați pentru că nu au intervenit la un jaf, pentru fals în declarații, pentru că nu au răspuns când au fost contactați prin stație și pentru că au jucat Pokémon Go la datorie. Ambii au fost concediați.

Sursa: Libertatea.ro