Doi inspectori antifraudă au fost trimiși în judecată, după ce au cerut mită 1500 de euro

Doi inspectori din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava au fost trimişi în judecată în faţa Tribunalului Iaşi pentru infracţiuni de corupţie.

Sep 20, 2021 - 09:24
Urmărește-ne peGoogle news
Doi inspectori antifraudă au fost trimiși în judecată, după ce au cerut mită 1500 de euro

Conform procurorilor DNA Iaşi, citați de Ziarul de Iași, A. R. ar fi pretins de la administratorul unei societăţi comerciale ieşene suma de 1.500 de euro, pentru el şi o colegă, A. V.. În urma a două controale efectuate la firma respectivă, A.R. ar fi constatat nereguli, banii fiind ceruţi pentru a "închide ochii".

"În contextul controlului fiscal desfăşurat, pentru a favoriza societatea comercială, inspectorul ar fi inserat menţiuni nereale referitoare la neregulile identificate şi nu a sesizat organele competente, consecinţa fiind diminuarea semnificativă a obligaţiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 lei", se menţionează într-un comunicat al DNA, citat de Ziarul de Iași.

Cauza a fost înregistrată pe rolul Tribunalului vineri, nefiind stabilit încă primul termen al procesului.

A.R. va fi judecat pentru luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

La sfârşitul lunii iulie, procurorii DNA ceruseră arestarea lui A.R. în cauză. Solicitarea a fost respinsă însă de Tribunal, magistraţii apreciind că arestul la domiciliul mamei inculpatului este suficient, mai notează Ziarul de Iași.