Doi europarlamentari români s-au abținut, inițial, de la votul din Parlamentul European privind noile sancțiuni impuse Rusiei

Rezoluţia Parlamentului European care cere un embargou total şi imediat asupra importurilor de gaz şi petrol ruseşti şi extinderea substanţială a listei de sancţiuni ce vizează responsabili din Rusia şi Belarus a fost adoptată joi cu o majoritate largă de eurodeputaţi. Potrivit datelor, 46 de europarlamentari s-au abținut la votul pe acest amendament, printre care și doi români, care au revenit apoi asupra votului, scrie Europa FM.

Urmărește-ne peGoogle news
Doi europarlamentari români s-au abținut, inițial, de la votul din Parlamentul European privind noile sancțiuni impuse Rusiei
Foto: Twitter - Corina Crețu/ Maria Grapini

Cei doi parlamentari români care s-au abținut sunt Corina Crețu, aleasă eurodeputat pe listele partidului Pro România, și Maria Grapini, eurodeputat din partea Partidului Puterii Umaniste.

Corina Crețu a spus că, în ce o privește, a fost o greșeală.

Eu sunt în favoarea celor mai dure sancțiuni. Din păcate, azi s-a produs o eroare. Veți vedea că am votat în favoarea rezoluției. Este adevărat că au fost colegi care s-au abținut și în vâltoarea aceea a votării, în loc de plus am votat abținere, dar am corectat deja”, a spus Corina Crețu, potrivit Europa FM.

Foto: EuropaFM/Libertatea.ro

Un răspuns similar a fost dat de Maria Grapini. Ea a spus că fost vorba de o greșeală tehnică.

„Da, am greșit. Am aici dovada, în telefon. Este pozat votul meu dat să-l completeze asistenta pe lista de vot. Este cu plus, îl puteți vedea și dumneavoastră aici”, a spus Maria Grapini, care a transmis că este în favoarea sancțiunilor impuse Rusiei.

Conform procedurilor, parlamentarii europeni au 24 de ore la dispoziție să ceară corectarea votului.

La final, toți cei 33 de europarlamentari români au votat pentru adoptarea rezoluției Parlamentului European.

Un amendament care cerea ca formula „un embargou asupra importurilor de petrol, cărbune, combustibil nuclear şi gaz cât de curând posibil” să fie înlocuită cu „un embargou total şi imediat asupra importurilor de petrol, cărbune, combustibil nuclear şi gaz” a trecut şi el, cu 413 voturi pentru, 93 împotrivă şi 46 de abţineri.