Dmitri Medvedev, după ce Finlanda și-a anunțat candidatura pentru aderarea la NATO: Un astfel de conflict are riscul să se transforme într-un război nuclear

Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a avut o primă reacţie după anunţul făcut de Finlanda că va solicita aderarea la NATO.

Urmărește-ne peGoogle news
Dmitri Medvedev, după ce Finlanda și-a anunțat candidatura pentru aderarea la NATO: Un astfel de conflict are riscul să se transforme într-un război nuclear
Foto: bashkortostan.ru

Oficialul rus a postat un mesaj pe Telgram în care a vorbit, din nou, despre riscul unui război nuclear.

„În contextul războiului proxy declanşat de ţările occidentale cu Rusia, vreau să articulez încă o dată foarte clar lucruri care sunt deja atât de evidente pentru toţi oamenii rezonabili. Pomparea Ucrainei cu arme, pregătirea trupelor sale de către ţările NATO pentru a folosi echipamentele occidentale, trimiterea de mercenari şi desfăşurarea de exerciţii de către ţările Alianţei din apropierea graniţelor noastre cresc probabilitatea unui conflict direct şi deschis între NATO şi Rusia”, scrie Medvedev, citat de Digi24.

Fostul preşedinte al Rusiei a scris că „un astfel de conflict are întotdeauna riscul să se transforme într-un război nuclear în toată regula. Acesta va fi un scenariu catastrofal pentru toată lumea”.

Preşedintele şi premierul Finlandei au anunţat joi, într-o conferinţă comună de presă, că ţara va cere aderarea la NATO.

Finlanda trebuie să solicite fără întârziere aderarea la NATO”, au spus Sauli Niinisto şi Sanna Marin, potrivit BBC.

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto şi premierul Sanna Marin au cerut astăzi undă verde pentru aderarea Finlandei la NATO, o schimbare majoră în politica de securitate, în contextul invaziei ruse în Ucraina, scrie Reuters.

Preşedintele şi prim-ministrul Finlandei au spus că ţara trebuie să depună o cerere de aderare la NATO în faţa agresiunii ruse. Schimbarea majoră a politicii a fost anunţată astăzi într-o declaraţie comună a preşedintelui Sauli Niinisto şi a prim-ministrului Sanna Marin.

Anunţul celor doi de azi este o recomandare pentru Parlament şi Guvern, forurile care trebuie să voteze cererea de aderare. Nu este însă aşteptat ca acest proces să fie complicat, el urmând să fie finalizat zilele acestea.