Dinamo București a retrogradat în Liga a II-a - Cornel Dinu: „Ceea ce s-a petrecut este efectul ultimilor ani”

Dinamo a retrogradat în liga a II-a pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului din Ștefan cel Mare.

Urmărește-ne peGoogle news
Dinamo București a retrogradat în Liga a II-a - Cornel Dinu: „Ceea ce s-a petrecut este efectul ultimilor ani”
Foto: Captură Video

Cornel Dinu, poate cel mai emblematic jucător el echipei, a făcut o analiză la rece a situației echipei.

”Acum 2 ani, s-au făcut din 14-16 echipe. Să se facă 18 echipe şi să se salveze din nou Dinamo... glumesc. Ceea ce s-a petrecut în seara asta este efectul ultimilor ani. Acum este doar un efect, cauzele sunt mult mai vechi. Am să spun faptul că în fotbalul românesc există o triadă de apucături, le-aş spune eu. Prima este onorabilă. Chiar scriam la ultima carte acum două nopţi. Unul dintre exemple pentru a intra în fotbal pentru a se face cunoscut, cred că a fost Dinel Staicu. Care din poliţist de economic la Craiova a devenit proprietar de echipă. Fenomenul s-a acutizat şi a devenit hidos, în ceea ce înseamnă fotbalul de club din România.

Sigur, Dinamo a trecut şi printr-o perioadă nefastă. A fost nenorocirea asta, cu spaniolii. Faptul că nu a existat niciun cap limpede care să conducă. S-a ajuns la un administrator judiciar, care e un om care încearcă să îşi facă meseria. În ziua de azi, dacă te apuci să spui adevărul, eşti imediat blamat.

Nu ştiu ce se va întâmpla cu Dinamo, cert este că atunci când au fost ascultate nişte sfaturi de la oameni care ştiu ce înseamnă Dinamo, care ştiau ce e cu fotbalul şi ştiu de exemplu că o concepţie de joc se poate pregăti dacă lucrezi 10-12 ore într-un ciclu săptămânal, în diverse combinaţii, dacă ele sunt pe benzile din zona centrală, dar o astfel de concepţie de joc devine cu adevărat eficientă după 8 luni de zile”, a declarat Cornel Dinu, pentru Orange Sport.

Clubul de fotbal Dinamo București a făcut egal (1-1) în meciul retur al barajului cu U Cluj, retrogradând în Liga a Doua.

Clubul bucureștean va evolua, pentru prima oară în istoria sa de 74 de ani, în eșalonul secund.

Imediat după fluierul final al partidei cu U Cluj, jucătorii echipei Dinamo au fost escortați la vestiare de jandarmi, din cauza ultrașilor care au aruncat cu obiecte în ei și le-au adresat injurii.