Din ce în ce mai mulţi irlandezi raportează autorităților fenomene aeriene inexplicabile, „imagini stranii” sau „extratereștrii în dormitor”

Raportările de fenomene aeriene misterioase sau obiecte zburătoare neidentificate au cunoscut o uşoară creştere în Irlanda de Nord: în 2021, poliţia a primit opt informări de la cetăţeni care au observat discuri plutitoare sau imagini stranii pe camerele de supraveghere, cu două mai multe decât în 2020.

Dec 27, 2021 - 23:05
Urmărește-ne peGoogle news
Din ce în ce mai mulţi irlandezi raportează autorităților fenomene aeriene inexplicabile, „imagini stranii” sau „extratereștrii în dormitor”

În luna mai, irlandezii au anunţat autorităţile că au văzut lumini albe după trecerea unui elicopter şi un obiect bizar în formă de disc zburând deasupra munţilor Slemish din comitatul Antrim, relatează Guardian.

În iulie, cineva a raportat „imagini stranii” apărute pe camerele de supreaveghere dintr-o casă şi un altul un obiect zburător în formă de cupolă cu opt lumini.  

În septembrie, poliţia a auzit de un incident privind „prezenţa unor extratereştri în dormitor”, ca luna următoare un pacient psihiatric să denunţe că a fost răpit de extratereştri.

În noiembrie a venit ultima raportare a unor „lumini neobişnuit de strălucitoare” pe cer.  

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Irlanda de Nord a declarat că nu s-a deschis niciun fel de investigaţie cu privire la aceste incidente.  

Nick Pope, un jurnalist britanic care s-a ocupat de investigarea OZN-urilor pentru Ministerul britanic al Apărării, spune, potrivit Adevărul.ro, că o posibilă explicaţie pentru înmulţirea acestor observaţii este pandemia, pentru că, fiind nevoiţi să stea în case şi dispunând de mai mult timp liber, irlandezii au fost mai atenţi la fenomene pe care nu le-ar fi observat anterior.

O altă explicaţie este urmărirea situaţiei din SUA, unde guvernul ia în serios problema fenomenelor aeriene inexplicabile, ca pe o chestiune de securitate naţională şi chiar a lansat mai multe iniţiative în acest sens.  

Din păcate, numărul observaţiilor raportate rămâne destul de scăzut, de aceea suspectez că există o subraportare cronicizată probabil din cauza stigmei percepute legat de asta. E posibil să avem de-a face cu o consecinţă a faptului că Ministerul Apărării a întrerupt investigaţiile asupra acestor fenomene în 2009”, a explicat acesta, potrivit Adevărul.ro.