DIICOT a preluat dosarul City Insurance, deschis la sesizarea ASF și aflat în instrumentarea Parchetului General

În acest dosar, pe 23 septembrie, procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au ridicat obiecte şi înscrisuri de la sediul ”City Insurance SA”.

Oct 7, 2021 - 19:32
Urmărește-ne peGoogle news
DIICOT a preluat dosarul City Insurance, deschis la sesizarea ASF și aflat în instrumentarea Parchetului General

Precizăm că ridicarea de obiecte şi înscrisuri se realizează în contextul instrumentării unui dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare, prev. de art. 295 Cod penal, bancrută frauduloasă, prev. de art. 241 Cod penal, spălare de bani, prev. de art. 49 din Legea nr. 129/2019, fals informatic, prev. de art. 325 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 322 Cod penal, şi uzul de fals, prev. de art. 323 Cod penal”, explica Parchetul General, în luna septembrie.

Procurorii DIICOT investighează posibile infracţiuni economice comise de mai mulţi foşti sau actuali angajaţi ai City Insurance, sesizarea fiind depusă chiar de conducerea companiei.

Potrivit Adevărul.ro, acuzaţiile sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, bancrută frauduloasă, delapidare, fals informatic şi uz de fals, faptele reclamate fiind comise în intervalul martie 2017 – mai 2021. Pe rolul Direcţiei ar fi existat şi alte plângeri care ar fi implicat societatea, însă acestea ar fi fost clasate, menţionează sursele citate.

Şi la DNA este în lucru un dosar care vizează posibile fapte de corupţie la nivelul ASF privind activitatea unor societăţi de asigurări, printre care si City Insurance.

Este vorba despre o sesizare făcută în ianuarie 2021, de un angajat al Autorităţii de Supraveghere Financiară, în care se reclamă un posibil abuz în serviciu la nivelul conducerii instituţiei privind lipsa măsurilor de control şi sancţionare a unor asiguratori, în ciuda reclamaţiilor făcute de păgubiţi. Cele mai multe dintre petiţii ar fi vizat companiilor City Insurance şi Euroins.

City Insurance este vizată de procedura de faliment, măsura fiind solicitată de Autoritatea de Supraveghere Financiară, după ce i-a retras autorizaţia de funcţionare.

"Planul de finanţare pe termen scurt şi Planul de redresare sunt în mod evident neadecvate şi nu asigură restabilirea situaţiei financiare a societăţii şi, pe de o parte, solvabilitatea societăţii este în continuă deteriorare iar, pe de altă parte, societatea se află în incapacitate vădită de plată", a constatat ASF.

Trei milioane de români au asigurări RCA încheiate la City Insurance.

 Adevărul.ro