UPDATE: Daniel Pancu, declarații controversate despre liderul cecen, Kadîrov - Fostul fotbalist pierde colaborarea cu o celebră casă de pariuri

O casă de pariuri a anunțat sâmbătă încheierea oricărei colaborări cu fostul fotbalist Daniel Pancu, după ce acesta a vorbit în termeni elogioşi într-un interviu, despre liderul cecen Ramzan Kadîrov, aliat al lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina.

Urmărește-ne peGoogle news
UPDATE: Daniel Pancu, declarații controversate despre liderul cecen, Kadîrov - Fostul fotbalist pierde colaborarea cu o celebră casă de pariuri
Foto: Daniel Pancu/ Facebook

UPDATE:

„Sunt așa de mâhnit, nici n-am putut să dorm. A ieșit un mare rahat, mă scuzați. Eu am spus că respect un popor, nu sunt de acord cu războiul, cu moartea, dar lucrurile au degenerat total. Doar criminal de război nu am fost făcut. Eu am povestit doar ce am văzut acolo, sunt culturile lor, tradițiile lor. Cum să fiu de acord cu moartea, cu războaiele? Eu am spus doar că respect niște tradiții care sunt ale lor și nu se schimbă niciodată, nici peste 1000 de ani!

Nu avem cum să intervenim noi niciodată în tradițiile unui popor. Eu am trăit acolo, printre ei, un an și jumătate. E modul lor de viață și nu-l schimbă nimeni! Sunt atât de trist, de ieri... n-am fost niciodată în viața mea! 

Am greșit-o aici, trebuia să spun că le respect dar nu sunt de acord. Nu vă dați seama cât de trist pot să fiu. Asta a fost, a fost o greșeală și s-a interpretat, poate că oamenii au dreptate! Chiar m-am simțit foarte bine acolo, credeți-mă! Mi-a plăcut spiritul lui Terek, intrau pe teren fără complexe în fața nimănui. M-am simțit OK din punct de vedere fotbalistic. Nici nu am cuvinte!

E posibil, da, dar cine mă cunoaște știe că nu sunt eu ăsta! E posibil, da (n.r. - să-i fie afectată cariera din cauza acestor declarații). Nici nu știu dacă scuzele sunt corecte, sunt cuvintele mele dar nu asta am vrut să spun. Am vrut să spun că știu foarte bine ce se întâmplă acolo, atât, nimic mai mult. Nu avem voie să ne amestecăm în viața unui popor”, a spus Daniel Pancu, la emisiunea Ora Exactă în Sport, potrivit Sport.ro.

Știre inițială

"În urma unor declaraţii publice care contravin în totalitate valorilor brandului Superbet, conducerea companiei anunţă încheierea oricărei colaborări cu Daniel Pancu, începând de astăzi, 5 martie a.c. Ne delimităm cu fermitate de orice fel de declaraţii care, din ignoranţă sau rea voinţă, nu ţin cont de dramele trăite de poporul ucrainean. La fel de ferm ne delimităm de declaraţiile cu privire la comentariul în care Daniel Pancu face referire la modul de a înţelege tradiţiile, asociindu-le cu acte de violenţă împotriva femeilor", a anunțat compania Superbet, sâmbătă, printr-un comunicat.  

Compania a transmis că toate campaniile în care este utilizată imaginea lui Daniel Pancu au fost oprite de la difuzare.  

Compania subliniază că este fondată pe un set de valori fundamentale, incompatibile cu violenţa, de orice fel, iar "toate declaraţiile lui Daniel Pancu sunt un derapaj major de la acest set de valori".  

Daniel Pancu a declarat într-un interviu pentru Fanatik că, dintre toţi oamenii puternici pe care i-a întâlnit în viaţa sa, Ramzan Kadîrov l-a impresionat cel mai mult.  

"Îl respect enorm pe Ramzan Kadîrov", a subliniat Pancu, precizând că vorbește despre liderul cecen, "ca om".  

Întrebat ce l-a şocat în Cecenia şi dacă avem ceva de învăţat de la ei, Daniel Pancu a răspuns, potrivit Adevărul.ro: "Acolo poţi să omori femeile oricând! Nu neapărat că sunt de acord cu aşa ceva, dar mi se pare că ei îşi păstrează nişte tradiţii cu care eu sunt de acord. Asta e viziunea mea despre viaţă! Nu putem să mai fim niciodată ca ei".