Dan Vîlceanu: În şantierele româneşti lucrează indieni, nepalezi pentru că nu mai găseşti forţă de muncă din România

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat vineri, 21 ianuarie, că lipsa forței de muncă a devenit o problemă în țara noastră, în contextul în care mulți români aleg să plece în state mai dezvoltate.

Ian 22, 2022 - 11:55
Urmărește-ne peGoogle news
Dan Vîlceanu: În şantierele româneşti lucrează indieni, nepalezi pentru că nu mai găseşti forţă de muncă din România
Foto: Guvernul României

Forţa de muncă este o problemă în România. Gândiţi-vă că am ajuns la un contingent de 100.000 de oameni care vin să lucreze în România din afara Uniunii Europene din toate ţările pe care le putem găsi cu forţă de muncă mai ieftină decât cea din România şi care vor să vină în România, pentru că nu vin tocmai în cea mai dezvoltată ţară din Uniunea Europeană”, a declarat, vineri seară, la Digi 24, Dan Vîlceanu.

Potrivit ministrului, sunt foarte mulţi români care pleacă în alte ţări mai dezvoltate.

Din punctul ăsta de vedere, avem o problemă. Să ştiţi că în şantierele româneşti lucreazăindieni, nepalezi şi aşa mai departe, pentru că nu mai găseşti practic forţă de muncă cu care să lucrezi sau să faci anumite investiţii care erau absolut normale altădată”, a mai afirmat ministrul.

Întrebat dacă există suficienţi specialişti cu care să se lucreze, dacă muncitori necalificaţi vin din alte ţări, Dan Vîlceanu a anunţat că, ”uşor, uşor nu se va mai apela la a angaja oameni în zona de expertiză a fondurilor europene, ci mai degrabă să externalizezi anumite activităţi”.

”În loc să angajez un om şi să cheltui bani cu mai mulţi oameni care să facă o activitate, preferi să iei o companie, pentru o perioadă de timp, care să îţi facă o anumită parte dintr-un proiect şi atunci ai garanţia că ai şi forţa de muncă calificată şi eşti şi eficient în cheltuirea banilor publici”, a mai declarat Dan Vîlceanu, precizând că se referă la consultanţă, experţi, evaluatori pentru proiecte.