Cum a fost creat vaccinul Sputnik: Spionii lui Vladimir Putin au furat formula vaccinului antiCovid AstraZeneca pentru a crea propriul vaccin

Serviciile de Informații din Marea Britanie susțin că au dovezi despre faptul că unul dintre spionii lui Vladimir Putin a furat datele vitale ale unui vaccin, care ulterior au fost folosite pentru crearea serului Sputnik. Astfel formula vaccinului AstraZeneca a fost sustrasă de agenții ruși de la compania producătoare.

Cum a fost creat vaccinul Sputnik: Spionii lui Vladimir Putin au furat formula vaccinului antiCovid AstraZeneca pentru a crea propriul vaccin

Se cunoaște faptul că serul Sputnik conceput de Rusia folosește o tehnologie similară cu vaccinul proiectat de Oxford. Surse din Serviciile Secrete din Marea Britanie au anunțat ministerele de resort că s-a produs această breșă de securitate, potrivit The Sun.

Anul trecut, Serviciile de Informații au arătat cu degetul spre președintele Vladimir Putin. Ei au afirmat că sunt ”mai mult de 95%” siguri că hackerii ruși sponsorizați de statul rus au vizat atacuri asupra instituțiilor și companiilor din Statele Unite, Marea Britanie și Canada, care dezvoltă un vaccin împotriva coronavirusului SARS-CoV-2.

La acea vreme, James Brokenshire, ministrul Securității din Marea Britanie, a declarat că ”suntem foarte atenți în ceea ce privește eliminarea acestor lucruri, asigurându-ne că putem avea încredere în atribuțiile noastre”.

La rândul său, deputatul conservator Bob Seely, expert în probleme legate de Rusia, a spus că ”trebuie să fim atenți în privința spionajului rusesc și chinezesc. Indiferent dacă fură proiectul Astra-Zeneca sau ne șantajează cu energia, trebuie să fim înțelepți cu ei”.

În Rusia, Vladimir Putin a afirmat că s-a imunizat cu vaccinul Sputnik produs la Moscova și i-a îndemnat pe ruși să facă același lucru, pentru a putea stăpâni pandemia de COVID-19 din țară.

Deși vaccinul rusesc Sputnik a fost vândut în 150 de țări, el nu a fost recunoscut oficial de către organizația Naținilor Unite, Uniunea Europeană și de Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite.