Croația amenință că-și retrage toate trupele din NATO: „Nu urmăm tendințele din politicile lui Joe Biden”

Croația își va retrage toate trupele din NATO dacă Rusia va invada Ucraina, a anunțat, marți, președintele croat Zoran Milanovic.

Ian 25, 2022 - 21:45
Urmărește-ne peGoogle news
Croația amenință că-și retrage toate trupele din NATO: „Nu urmăm tendințele din politicile lui Joe Biden”

Autoritățile croate vor rechema toate trupele din cadrul forțelor NATO din Europa de Est în cazul unui conflict între Rusia și Ucraina, a declarat marți președintele Zoran Milanovic într-o intervenție televizată, potrivit TASS, citat de Știrile ProTV.

În calitate de comandant-șef, am urmărit îndeaproape declarațiile care indică faptul că NATO, nu o țară, nu Statele Unite, își consolidează prezența și trimite unele nave de recunoaștere. Noi nu avem nicio legătură cu acest lucru și nu vom avea nicio legătură cu acest lucru. Pot să garantez pentru asta”, a declarat Milanovic.

Zoran Milanovic a transmis ferm că statul croat își va retrage trupele din NATO până la ultimul soldat dacă Rusia va invada din nou Ucraina.

Croația nu va trimite niciun soldat în cazul unei escaladări a situaţiei de la graniţele Ucrainei. Dimpotrivă, își va retrage toate trupele, până la ultimul soldat croat”, a promis președintele Croației.

În același timp, Milanovic a subliniat că această intenție nu are nicio legătură cu Ucraina sau Rusia. Decizia a pornit de la ceea ce el a descris ca fiind „tendințele din politicile interne ale Statelor Unite, conduse de Joe Biden și administrația sa”.

În ceea ce privește chestiunile de securitate internațională, pot vedea inconsecvență și, de fapt, un comportament periculos”, a adăugat președintele croat.

Milanovic i-a menționat, de asemenea, pe adversarii săi politici: ministrul de Externe Gordan Grlic-Radman, ministrul Apărării Mario Banozic și premierul Andrej Plenkovic.

Grlic-Radman și Banozic sunt liberi să meargă la Bruxelles. În ceea ce privește armata croată, Croația nu va participa la acest lucru. Nu va ieși nimic din asta. Plenkovic poate amenința Rusia oricât de mult dorește. Croația ar trebui să fugă de asta ca de foc”, a declarat Milanovic.

Sursa: Știrile ProTV