Criză majoră de lapte praf pentru bebeluși în SUA - Intervenția președintelui Joe Biden

Criza majoră de lapte praf pentru bebeluși a devenit o problemă națională în SUA, în rezolvarea căreia se implică însuși președintele Joe Biden, care a invocat o lege din domeniul apărării.

Mai 22, 2022 - 06:08
Urmărește-ne peGoogle news
Criză majoră de lapte praf pentru bebeluși în SUA - Intervenția președintelui Joe Biden
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ

Rafturile pe care trebuie să se găsească laptele praf pentru bebeluși sunt goale de două luni, în magazine.

Penuria a apărut pentru că principalul producător din Statele Unite a fost nevoit să retragă totul de pe piață și să oprească producția, după ce au fost semnalate infecții bacteriene grave la bebeluși hrăniți cu acest lapte praf.

Părinții nu știu ce să mai facă și, în disperare de cauză, mămicile au recurs la tot felul de soluții. Astfel, au ajuns să cumpere biberoane cu lapte de la femeile care pot alăpta, iar în farmacii s-au deschis chiar raioane separate pentru cele dispuse să vândă sau să doneze lapte de sân.

Guvernul caută soluții pe termen scurt: președintele Joe Biden a invocat legea privind productia de apărare pentru a ajuta producătorii să obțină ingredientele necesare fabricării și transportului de cantități suplimentare. Stocurile s-au epuizat rapid, orice marfă se vinde imediat pentru că oamenii cumpără acum mult mai mult decât le este necesar.

Agenția Federala a Medicamentelor a anunțat că va permite importurile de lapte praf pentru bebeluși de la producători care de obicei nu vând pe piața americană și mai multe firme din Europa au promis că vor ajuta Statele Unite ale Americii.