Concurs pentru șefia Academiei de Poliție: Nici măcar unul dintre cei doi candidați nu a reușit să obțină minim 7, nota de trecere

Rectorul actual al Academiei de Poliție a fost declarat respins la examenul de titularizare pe funcție, după ce postul pe care îl ocupă, în calitate de împuternicit, a fost scos la concurs. În aceeași situație se regăsește și predecesorul său, care s-a înscris, la rândul lui, în competiție. Niciunul dintre cei doi nu a reușit să obțină măcar nota 7 - nota de trecere, potrivit Gândul.ro.

Urmărește-ne peGoogle news
Concurs pentru șefia Academiei de Poliție: Nici măcar unul dintre cei doi candidați nu a reușit să obțină minim 7, nota de trecere
Foto: Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, instituția de învățământ în care sunt pregătiți să protejeze societatea viitorii ofițeri din toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, s-a aflat, în ultimii ani, în mijlocul unor scandaluri în lanț, începând cu scandalul în care a fost implicat rectorul Adrian Iacob, acuzat de plagiat și mai apoi condamnat pentru pentru șantajarea jurnalistei Emilia Șercan, care demonstrase faptul că teza lui de doctorat nu era originală.

Funcția a fost ocupată în martie 2021 de David Ungureanu, un apropiat al unor factori decizionali de la vârful MAI, potrivit Gândul.ro.

Ungureanu a rămas pe funcție numai șase luni, primind două împuterniciri succesive a câte trei luni, după ce a fost amestecat și el, într-un scandal de plagiat.

Chiar dacă această perioadă mai putea fi prelungită, în mod legal, în locul său a fost împuternicit Claudiu Chindriș, un ofițer de carieră, dar fără legătură cu mediul academic.

Chindriș venea cu un trecut consistent în structurile de culegere de informații, în sensul în care fusese șef al SRI Cluj și ofițer în cadrul Direcției Generale de Protecție Internă a MAI, unde, de asemena a ocupat o funcție de conducere, mai notează sursa citată.

Pentru că era ocupat prin împuternicire, postul de rector al Academiei de Poliție a fost scos la concurs de conducerea Ministerului de Interne, pentru ca șeful instituției să devină titular pe funcție și să nu mai fie necesară schimbarea periodică a acestuia.

Potrivit Gândul.ro, la concurs s-au înscris numai două persoane, în persoana fostului rector, David Ungureanu și rectorul în exercițiu, Claudiu Chindriș.

Cei doi au susținut examenul în dimineața zilei de joi, când au dat o probă sub forma unui interviu. Potrivit rezultatelor făcute publice de MAI și citate de Gândul.ro, niciunul dintre cei doi concurenți nu a luat notă de trecere, în condițiile în care nota minimă era 7.

Cu toate că numele celor doi nu au fost afișate, potrivit Gândul.ro, care citează surse din cadrul MAI, David Ungureanu a obținut nota 5,7 în timp ce Claudiu Chindriș a primit nota 6.

Conducerea ministrului este astfel nevoită să emită un nou act de împuternicire și să organizeze un nou concurs în condițiile în care la Academia de Poliție vor începe în curând examenele. În iunie studenții absolvenți vor susține licența, iar în august va avea loc examenul de admitere.

În ultimii patru ani, la conducerea acestei instituții de învățământ s-au succedat nu mai puțin de șase rectori, mai notează sursa citată.

Sursa: Gândul.ro