Concediu medical pentru mahmureală, în Germania: Tribunalul Regional Superior din Frankfurt a decis că mahmureala este o boală

Tribunalul regional superior din Frankfurt am Main a decis că mahmureala este o boală, într-un verdict într-un proces intentat distribuitorului unui supliment alimentar comercializat ca „băutură pentru mahmureală” care a fost acuzat de publicitate comercială aparent înșelătoare. În urma acestui verdict, cetățenii germani vor avea dreptul la concediu medical după o noapte epică.

Concediu medical pentru mahmureală, în Germania: Tribunalul Regional Superior din Frankfurt a decis că mahmureala este o boală

Vestea a venit exact la timp pentru deschiderea Oktoberfest, festivalul bavarez al berii care provoacă, fără îndoială, multiple stări de mahmureală, scrie Gândul.ro.

Povestea a început odată cu crearea a două produse noi de către o companie germană, o băutură și un supliment sub formă de baton, pe care aceasta a decis să le promoveze ca remedii pentru atenuarea simptomelor mahmurelii în urma petrecerilor. 

O asociație de protecție a consumatorilor a dat în judecată pentru publicitate înșelătoare, iar hotărârea (Az. 6 U 114/18) stabilește în final că „informațiile referitoare la un produs alimentar nu pot atribui vreo proprietate de prevenire, tratare sau vindecare a unei boli umane sau să dea impresia unei astfel de proprietăți”, o afirmație care recunoaște implicit mahmureala ca fiind o boală și care poate fi folosită de acum înainte de avocații muncii.

Judecătorii au concluzionat că „boala” poate fi definită în sens larg în interesul protejării sănătății oamenilor, menționând că termenul include „orice perturbare, chiar ușoară sau temporară, a stării normale sau a activității normale a organismului”, potrivit unui comunicat al instanței.

Aceasta, au spus ei, include durerile de cap și alte simptome care sunt cauzate de consumul de alcool, „o substanță dăunătoare”.

Sursa: Gândul.ro