Comisarul Christian Ciocan: FSDPR propune recompensarea polițiștilor cu prime, dacă realizează fapte excepționale

Comisarul șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al FSDPR, vine cu trei noi propuneri către ministrul Lucian Bode pentru reformarea MAI.

Iul 10, 2021 - 12:29
Urmărește-ne peGoogle news
Comisarul Christian Ciocan: FSDPR propune recompensarea polițiștilor cu prime, dacă realizează fapte excepționale

În proiectul de reformă depus de FSDPR la Ministerul de Interne, se solicită ca 'gradele profesionale să nu mai fie asimilate gradelor militare în conștientul colectiv deoarece acestea sunt pe modelul vechilor grade militare ale Miliției chiar dacă acum se numesc profesionale', spune Christian Ciocan, citat de DCNews.

Conform purtătorului de cuvânt al FSDPR, sindicatul propune ca polițiștii să fie împărțiți doar în agenți, ofițeri și chestori:

'Să nu mai avem agent-șef principal de poliție, agent-șef etc. sau inspector, sub-inspector, comisar, sub-comisar, comisar șef etc., ci să fie, pur și simplu, agent și ofițer.' a declarat Ciocan.

Gradul de chestor, în condiții excepționale

Propunerea FSDPR pentru Lucian Bode este ca gradul de chestor să fie acordat doar în situații excepționale: 'Ne trezim cu chestori pe bandă rulantă și, bine-nțeles, au și ei mai multe grade ca și cum ar fi militari. Federația propune ca personalul să fie interesat doar de muncă și să nu mai aibă falsul obiectiv de a înainta în grad. De asemenea, gradul de chestor nu este grad de general, este doar un grad profesional în poliție. Dorim să facem distincția între polițiști și militari. Noi ca polițiști avem cu totul alte atribuții. Trebuie să oferim un serviciu de calitate cetățenilor și să fim împărțiți în agenți și ofițeri, iar gradul de chestor să fie atribuit în condiții excepționale!' a subliniat Ciocan, conform DCNews.

Prime pentru polițiști

'Coroborat cu aceste lucruri, Federația propune ca să fie acordate prime polițiștilor pentru a-i motiva! În momentul în care s-a făcut o faptă de excepție, polițiștii respectivi să fie recompensați cu sume în bani! Asta ține de cultura noastră organizațională. De asemenea, cerem ca acolo unde atribuțiile unor forțe se suprapun, precum Brigăzile Speciale de Intervenție ale Jandarmeriei Române cu unitățile noastre SAS, acestea să fie comasate sub o singură comandă și la una dintre arme, conform modelelor DIICOT, PG și parchetelor, care folosesc BSIJ (n.red. Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei) în toate acțiunile de competență. Dacă fac aceleași acțiuni, este normal ca să fie doar o armă. Federația mai propune ca Jandarmeria, în mediul rural, să se ocupe strict de ordinea publică, iar Poliția să rămână în mediul urban. Sigur că Jandarmeria intervine și la oraș atunci când e nevoie.' a conchis Ciocan.

DC News