Claudiu Târziu: „E o diversiune ca să spună că AUR a adus oameni care să ocupe Parlamentul” - Poziția Jandarmeriei

Claudiu Târziu, copreşedinte al AUR, a cerut protestatarilor să plece din curtea Parlamentului şi să meargă după porţi, după ce manifestanţii au forţat intrarea în clădire. Liderul AUR a zis că este „o diversiune” pentru a da vina pe partidul său.

Urmărește-ne peGoogle news
Claudiu Târziu: „E o diversiune ca să spună că AUR a adus oameni care să ocupe Parlamentul” - Poziția Jandarmeriei

UPDATE:

În legătură cu informația apărută în spațiul public, referitoare la faptul că în sprijinul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București au sosit jandarmi din alte județe, Jandarmeria Capitalei precizează că singura unitate sosită în sprijin este Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești, care are competență teritorială în Capitală.

UPDATE:

Co-președintele AUR George Simion a anunțat mutarea protestului din fața Palatului Parlamentului în fața Guvernului.

Jandarmeria Capitalei a anunțat printr-un comunicat că se vor face demersuri pentru identificarea și sancționarea organizatorilor și participanților care au încălcat cadrul legal în vigoare.

Știre inițială:

Cei care aţi venit la chemarea AUR faceţi un pas în spate. Cei care nu, vă asumaţi consecinţele”, le-a transmis Claudiu Târziu, aluzie la faptul că intrarea în forţă în Parlament ar putea duce la sacţionarea protestatarilor.  

E o diversiune ca să spună că AUR a adus oameni care să ocupe Parlamentul. Nu i-a adus Simion la uşa Parlamentului. Le-a zis să protesteze în stradă”, a completat copreşedintele AUR.

De altfel, Claudiu Târziu a explicat faptul că partidul său va ataca la CCR posibila aprobare a Certificatului: „Noi avem instrumente. Putem ataca la Curtea adoptarea Certificatului”. „Eu sunt cu voi. Ce vreţi să fac?”, i-a întrebat, retoric, Claudiu Târziu.

Şi George Simion a mers să discute cu oamenii strânşi la intrarea de Senat, pentru a le cere să iasă din curtea şi să meargă spre porţi. Simion a justificat faptul că protestatarii au fost provocaţi de şoferi ai unor deputaţi. 

Protestatarii au forţat intrarea în Parlament, prin zona Senatului. Jandarmii nu au putut să-i împiedice pe protestatari să intre în curtea Parlamentului, pe la intrarea dinspre Şos 13 Septembrie.   

Comunicatul Jandarmeriei Capitalei

În legătură cu pătrunderea unor persoane în curtea Palatului Parlamentului, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituției. 

In acest moment a fost suplimentat dispozitivul de ordine publică din zona Parlamentului, principalul obiectiv fiind asigurarea exercitarea dreptului la liberă exprimare în condiții de siguranță pentru toți particianții, prevenirea violențelor și escaladarea situației tensionate. 

Jandarmeria face un apel la calm și solicită tuturor participanților să respecte recomandările forțelor de ordine și să nu se implice în niciun fel de acțiuni cu violență. De asemenea, dacă în zona protestului sunt manifestări ilegale (distrugere, vandalizare) solicităm participanților să se delimiteze rapid de aceste manifestări și să permită intervenția forțelor de ordine pentru oprirea acestor manifestări. 

Reamintim că până acum nu a fost folosită forța și nici mijloacele de intervenție din dotare”.