Ciori dresate pentru a strânge mucurile de țigară de pe stradă, folosite într-un oraș din Suedia

Într-un oraș din Suedia, ciorile au fost "recrutate" pentru a strânge mucurile de țigară aruncate pe străzi, în încercarea de a economisi bani cu această activitate, scrie The Guardian, potrivit Hotnews.

Feb 1, 2022 - 17:52
Urmărește-ne peGoogle news
Ciori dresate pentru a strânge mucurile de țigară de pe stradă, folosite într-un oraș din Suedia
Foto: Pexels/ Imagine cu caracter ilustrativ
Păsările își îndeplinesc sarcina, primind puțină hrană pentru fiecare chiștoc pe care îl depun într-o mașină specială, proiectată de o firmă din orașul Södertälje.
"Sunt păsări sălbatice care participă în mod voluntar”, a spus Christian Günther-Hanssen, fondatorul Corvid Cleaning, compania care a implementat această metodă.
Conform fundației Keep Sweden Tidy, peste un miliard de mucuri de țigară, reprezentând 62% din totalul gunoiului, sunt aruncate pe străzile Suediei în fiecare an.
Administrația din Södertälje cheltuiește 20 de milioane de coroane suedeze (1,6 milioane de lire sterline) pentru curățarea străzilor.
Reprezentantul firmei care a implementat această metodă estimează că astfel s-ar putea economisi cel puțin 75% din costurile implicate de strângerea mucurilor de țigară din oraș.
Folosirea ciorilor pentru strângerea chiștoacelor este deocamdată un proiect pilot, înainte de a fi extinsă operațiunea.
Conform unor studii, ciorile din Noua Caledonie pot raționa precum un copil de 7 ani.
Sunt mai ușor de dresat și există, de asemenea, șanse mai mari să învețe una de la cealaltă. În același timp, există un risc mai mic să mănânce din greșeală alte gunoaie”, a explicat Günther-Hanssen, reprezentantul firmei suedeze care desfășoară acest proiect pilot.
Sursa: Hotnews.ro