Ciolacu, despre pensiile speciale ale parlamentarilor: Să nu fim ipocriți, e un efort comun al tuturor, și al oamenilor politici, de a face față provocărilor economice și sociale de acum

Marcel Ciolacu a comentat, marți, despre noul proiect care ar urma să fie depus după ce va veni motivarea CCR cu privire la pensiile speciale ale parlamentarilor. Președintele PSD spune că nu e vorba de sume mari și că oricum trebuie să fie solidari cu colegii din politică în aceste zile grele.

Urmărește-ne peGoogle news
Ciolacu, despre pensiile speciale ale parlamentarilor: Să nu fim ipocriți, e un efort comun al tuturor, și al oamenilor politici, de a face față provocărilor economice și sociale de acum
Foto: Creative Commons/Wikimedia

„Așteptăm motivarea. După cum am anunțat, vom veni cu un nou proiect, vom vedea dacă este de interzicere sau de impozitare. Haideți să așteptăm motivarea”, a spus președintele PSD.

Întrebat dacă are Guvernul bani în cazul în care va trebui să plătească pensiile la sute de parlamentari, Marcel Ciolacu a răspuns: „Presupun că aceasta este legea, dar haideți să nu fim ipocriți. Știm foarte bine că suma nu este una spectaculoasă. În alte zone speciale există sume foarte mari la pensiile speciale. Nu e vorba de a lua un drept cuiva, ci de o echitate. Este un efort comun al tuturor, și al oamenilor politici, și al demnitarilor și al foștilor demnitari de a face față acestor provocări economice și sociale prin care trecem acum. E vorba de un respect între noi toți. Între români și clasa politică”.

Președintele PSD Marcel Ciolacu este de părere că modificarea Constituției este un demers care trebuie pornit.

Societatea se modernizează, temele sunt cu totul altele. Cred că nimeni se mai aștepta ca în Europa să mai avem de-a face cu un război. Trebuie privite din toate unghiurile și sunt convins că vor fi mai multe opinii și decizii. (...) Nici eu, nici dvs nu modificăm Constituția astăzi. Este un demers care trebuie pornit. Eu spun că ar fi cazul să pornim acest demers, ținând cont și de majoritatea pe care o avem”, a spus Marcel Ciolacu.