Cicliștii italieni au rămas fără biciclete la o zi după ce au câștigat titlul mondial în Franța - Bicicletele au fost furate din parcarea hotelului

Cicliștii italieni care au câștigat titlul mondial la competiția din Franța au rămas fără biciclete. Bicicletele de sute de mii de euro au fost furate din fața hotelului unde erau cazați, de către „o bandă bine organizată”.

Cicliștii italieni au rămas fără biciclete la o zi după ce au câștigat titlul mondial în Franța - Bicicletele au fost furate din parcarea hotelului

Delegația Italiei a fost păgubită de sute de mii de euro și vor avea mari greutăți să participe la probele rămase ale Campionatului Mondial de Ciclism din Roubaix, Franţa. Norocul italienilor a fost că în afară de cele 20 de biciclete furate, lăsaseră la locul de desfășurare al competiției câteva biciclete, potrivit Știrilor ProTV, care citează mirror.co.uk, respectiv Gazzetta dello Sport.

Filippo Ganna, Liam Bertazzo, Jonathan Milan şi Simone Consonni s-au bucurat, joi, de victoria obţinută în proba de urmărire pe echipe, care le-a adus titlul mondial. La o zi au constatat furtul bicicletelor, alături de alte 16 aparținând altor membri ai delegației.

În total, 20 de biciclete au dispărut, vineri seară, 15 de pistă şi cinci diferite, toate aflate într-o autospecială parcată în faţa hotelului.

O bicicletă dintre cele cu care echipa Italiei a cucerit aurul mondial în proba de urmărire pe pistă costă aproximativ 30.000 de euro, astfel că paguba produsă de hoţi se ridică la mai multe sute de mii de euro.

Polţia crede că bicicletele au fost furate de o bandă de hoţi profesionişti.

„Au fost bine organizaţi”, a declarat Roberto Amadio, şeful delegaţiei italiene.

„Ştiam cât de dificilă poate fi călătoria din punct de vedere al securităţii, aşa că am ales să stam într-un hotel cu o parcare privată, monitorizată, chiar dacă naveta la velodrom în fiecare zi era puţin mai solicitantă. Evident că nici măcar aceste măsuri nu i-au oprit pe făptuitori”, a adăugat el.

Compania producătoare Cicli Pinarello a apelat la reţelele de socializare pentru a cere sprijin în prinderea hoţilor.

„Suntem şocaţi să auzim că majoritatea bicicletelor echipei naţionale italiene au fost furate la Roubaix. Toate bicicletele sunt vopsite în culori unice şi majoritatea au ghidon personalizat printat 3D, foarte important pentru sportivi. Rugăm comunitatea noastră de urmăritori şi de fani să raporteze la infobike@pinarello.com dacă vedeţi vreuna dintre aceste biciclete de vânzare online”, a anunţat producătorul italian, pe Instagram.

În ciuda furtului, sportivii italieni au putut să participe la ultimele două zile al competiţiei, sâmbătă şi duminică, deoarece au lăsat câteva biciclete la velodrom.

Italia a terminat pe locul trei în clasamentul final al medaliilor, cu patru de aur, trei de argint şi trei de bronz, după Germania şi Olanda.