China refuză să mai livreze Rusiei componente de avioane

China a refuzat să furnizeze companiilor aeriene ruse componente de avioane, a declarat, joi, un oficial al autorităţii aviatice ruse, citat de agenţiile de presă ruse, după ce Boeing şi Airbus au oprit furnizarea de componente, conform Reuters.

Mar 10, 2022 - 16:58
Urmărește-ne peGoogle news
China refuză să mai livreze Rusiei componente de avioane
Foto: Unsplash/ Imagine cu caracter ilustrativ
Sectorul aviatic din Rusia are de suferit din cauza sancţiunilor occidentale impuse în urma invaziei ruse asupra Ucrainei. În acest sens, Ministerul de Externe a anunţat săptămâna aceasta că siguranţa zborurilor de pasageri din Rusia este în pericol.
 
Rusia va încerca să procure componente pentru avioane din ţări precum Turcia şi India, după o încercare eşuată de a le obţine din China, a precizat Valery Kudinov, un oficial din cadrul companiei de transport aviatic Rosaviatsia, responsabil cu capacitatea de zbor a avioanelor, citat de agenţiile de presă ruse, inclusiv Interfax.
 
Companiile ruseşti au început procesul de înregistrare a avioanelor, dintre care multe au fost înregistrate în străinătate, după ce SUA şi Uniunea Europeană au instituit sancţiuni asupra aviaţiei şi se aşteaptă ca alte avioane să fie returnate companiilor de leasing, a mai spus el.
 
De asemenea, un proiect de lege publicat joi a precizat că guvernul rus intenţionează să solicite companiilor aeriene din Rusia să plătească aeronavele închiriate în ruble şi le-ar putea interzice să returneze avioanele companiilor străine dacă contractele de leasing sunt anulate.