Cel puţin șase persoane au murit şi alte nouă au fost rănite în urma unui atac armat, în SUA

Cel puţin şase persoane au murit şi alte nouă au fost rănite într-un atac armat care a avut loc duminică în oraşul Sacramento din statul american California, a anunţat departamentul local de poliţie pe Twitter.

Urmărește-ne peGoogle news
Cel puţin șase persoane au murit şi alte nouă au fost rănite în urma unui atac armat, în SUA
Foto: Pixabay/ Imagine cu caracter ilustrativ

Poliţiştii au identificat cel puţin 15 victime într-un atac, dintre care şase au murit”, a precizat poliţia din Sacramento.

Atacul s-a produs în centrul oraşului, unde sunt situate numeroase baruri şi restaurante, iar focurile de armă au fost auzite în jurul orei două noaptea, conform presei locale.

În videouri postate pe reţelele de socializare se văd persoane care fug panicate pe stradă în timp ce în fundal se aud focuri de armă.

Poliţia din Sacramento le-a cerut locuitorilor să evite zona, unde a trimis numeroase forţe de securitate.

Atacurile armate care fac numeroase victime rămân un flagel recurent în SUA, în special în şcoli, supermarketuri sau locuri de muncă.

Dreptul de a deţine arme este garantat de Constituţie, iar tentativele de a reglementa vânzarea lor sunt deseori blocate în Congresul american, unde puternica asociaţie de lobby pentru arme NRA exercită o influenţă puternică.