Cel puțin opt persoane au murit pe stadion, în timpul unei busculade produse înaintea unui meci din Cupa Africii

Cel puţin opt persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în urma unei busculade la stadion înainte de meciul Camerun - Insulele Comore, de la Cupa Africii pe Naţiuni, informează BBC, citat de Ziare.com.

Ian 25, 2022 - 08:29
Ian 25, 2022 - 08:30
Urmărește-ne peGoogle news
Cel puțin opt persoane au murit pe stadion, în timpul unei busculade produse înaintea unui meci din Cupa Africii
Twitter

Potrivit imaginilor apărute pe rețelele sociale, mii de persoane au încercat să intre pe stadionul Paul Biya din Yaounde, cu o capacitate de 60.000 de locuri, dar care a putut primi spectatori doar în proporţie de 80 la sută.

Printre morţi se numără un copil, potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, obţinut de agenţia de presă AFP. Un alt raport susţine că mai mulţi copii şi-au pierdut cunoştinţa.

Potrivit mai multor oficiali, 50.000 de persoane au încercat să intre la acest meci.

Potrivit Ziare.com, jurnalista Leocadia Bongben, care a fost la meci, a declarat că a observat multă agitaţie într-una din zonele pentru fani din afara stadionului.

"Oamenii au început să strige. După un minut a venit o ambulanţă pe stadion, dar când am ajuns la locul respectiv, poliţia nu ne-a lăsat să ne apropiem", a spus jurnalista, care susţine că a primit o listă cu opt oameni care şi-au pierdut viaţa.

Într-un comunicat de presă, Confederaţia Africană a anunţat că "investighează situaţia şi încearcă să aibă mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat”. Secretarul general al confederaţiei a fost trimis la spital pentru a vedea care este starea victimelor. În timpul meciului s-au auzit sirenele ambulanţelor care recuperau răniţii pentru a-i aduce la spitalele din zonă.

Camerun a câştigat meciul cu Insulele Comore, scor 2-1, şi s-a calificat în sferturi.