Cel puțin 10 oameni au murit într-un atac armat, într-un supermarket din SUA - Atacatorul, un tânăr în vârstă de 18 ani

Zece persoane au fost ucise în urma unui atac armat în statul New York. Poliţia consideră că infracţiunea a fost motivată de ură rasială, relatează BBC.

Urmărește-ne peGoogle news
Cel puțin 10 oameni au murit într-un atac armat, într-un supermarket din SUA - Atacatorul, un tânăr în vârstă de 18 ani
Foto: Captură Video Twitter

Un tânăr de 18 ani a fost reţinut la faţa locului, în oraşul Buffalo.

Suspectul a intrat într-un supermarket aglomerat sâmbătă după-amiază înainte de a deschide focul. El a folosit o cameră pentru a transmite atacul online, a spus poliţia.

FBI a descris atacul drept un act de "extremism violent".

"Investigăm acest incident atât ca o crimă motivată de ură, cât şi ca un caz de extremism violent motivat rasial”, a declarat Stephen Belongia, agentul responsabil al biroului FBI din Buffalo, într-o conferinţă de presă.

Se crede că suspectul a condus câteva ore pentru a ajunge în zona oraşului în care predomină persoane de culoare. Treisprezece persoane au fost împuşcate, iar majoritatea victimelor erau de culoare, a declarat comisarul de poliţie din Buffalo, Joseph Gramaglia.

Cele trei victime rănite, care lucrau toate la supermarket, nu au suferit răni care le-au pus viaţa în pericol.

Un ofiţer de poliţie pensionar care lucra ca agent de securitate la supermarket a încercat să-l împuşte pe suspect, dar s-a numărat printre cei ucişi.

Suspectul purta o puşcă de mare putere, precum şi o cască, a spus poliţia. El a predat arma după o confruntare tensionată înainte de a fi reţinut.

"Acesta este cel mai rău coşmar cu care se poate confrunta orice comunitate şi suntem răniţi”, a declarat primarul din Buffalo, Byron Brown, reporterilor la conferinţa de presă.

"Nu putem lăsa această persoană plină de ură să ne împartă comunitatea sau ţara”, a adăugat el.

Descriind consecinţele atacului, un ofiţer de poliţie a declarat pentru Buffalo News: "Este ca şi cum ai merge la un film de groază, dar totul este real. Este asemănător Armaghedonului".

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a descris incidentul drept "un act de violenţă dispreţuitor".

Între timp, preşedintele american Joe Biden a fost informat despre împuşcătură. "Preşedintele şi prima doamnă se roagă pentru cei care au murit şi pentru cei dragi lor”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.