Ce mai face Marcel Vela în 2021: Și-a luat vilă la țară și păstrează o adevărată avere în bani cash

​​Înainte să ajungă ministru de interne, Marcel Vela (59 de ani) a îndeplinit diverse alte funcții, după perioada petrecută în armată, 1982-1983, când a fost sublocotenent infanterie în rezervă la Lipova. Între 1984 și 1989, viitorul demnitar s-a dovedit un bun agent de asigurări, pentru ca după Revoluția din decembrie 1989 să avanseze în funcția de constatator daune, job pe care l-a avut până în 1992.

Oct 8, 2021 - 18:43
Oct 8, 2021 - 18:48
Urmărește-ne peGoogle news
Ce mai face Marcel Vela în 2021: Și-a luat vilă la țară și păstrează o adevărată avere în bani cash

Ales viceprimar al municipiului Caransebeș la alegerile din 1992, Marcel Vela s-a implicat apoi în structura organizatorică, devenind consilier, director și chiar primar al orașului, pe care l-a condus trei mandate, din 2004 până în 2016.

În decembrie 2016, Ion Marcel Vela a fost ales în Senatul României de pe listele PNL, demnitarul fiind și în prezent tot senator, după ce a fost confirmat la alegerile de la finalul anului trecut.

Începând cu 4 noiembrie 2019 și până în 23 decembrie 2020, Marcel Vela a fost ministru de Interne, un titlu care, de-a lungul stării de urgență generată de pandemie, echivala cu a doua funcție în stat.

Pe lângă faptul că întârzia repetat la conferințele de presă de maximă importanță pentru țară, în care anunța noile restricții impuse de guvern, Marcel Vela s-a remarcat ca ministru prin amenințările transmise interlopilor, cum ar fi ”Suntem cu ochii pe voi!”, scrie Fanatik.ro.

”Vreau să vă spun că încă de la începutul mandatului am susținut că am toleranță zero față de încălcarea legii, cu atât mai mult dacă există un angajat al nostru care nu a înțeles până acum de ce parte a baricadei se află. Vă asigur încă o dată că orice cetățean care va încălca legea, va suporta rigorile ei, iar cetățenii cinstiți vor fi protejați de cei în măsură să o facă!”, declara Marcel Vela anul trecut.

”Ne dorim cu toții o țară normală în care să ne creștem copiii în siguranță, în care să nu ne fie frica să ieșim pe stradă și sunt convinsă că împreună vom reuși să avem o Românie sigură și așa să o predăm generațiilor viitoare”, puncta ministrul de Interne în primăvara lui 2020

Ministrul cu geacă de piele”, așa cum își atrăsese porecla Marcel Vela pentru aparițiile sale într-o geacă de piele personalizată, gen Top Gun, a dispărut din vizorul presei în ultimele nouă luni.

În tot acest timp, Marcel Vela s-a ocupat de bunăstarea proprie, achiziționându-și în acest an un teren de 2886 metri pătrați, intravilan, în satul Jupa (județul Caraș Severin), potrivit Fanatik.ro.

Fostul ministru de Interne și-a cumpărat tot în 2021 și o casă în satul Jupa, cu o suprafață locuibilă de 264 metri pătrați.

Nu este cunoscut locul în care își păstrează banii, cert este că fostul ministru de Interne a declarat că deține în cash o sumă de 200.000 lei și 30.000 euro.

Sursa: Fanatik.ro