Cântărețul britanic Oli London și-a făcut 18 operații estetice pentru a arăta ca un coreean

Un cântăreț și influencer din Marea Britanie a dorit să îşi schimbe identitatea etnică pentri că susţine că s-a născut într-un corp greşit. Astfel, englezul a suferit 18 intervnţii chirurgicale pentru a deveni un coreean non-binar. Decizia tânărului a stârnit controverse în Coreea de Sud.

Iul 1, 2021 - 19:51
Urmărește-ne peGoogle news
Cântărețul britanic Oli London și-a făcut 18 operații estetice pentru a arăta ca un coreean

Autodeterminarea propriei identităţi sexuale, dar mai ales rasiale l-au făcut pe influencerul Oli London să meargă atât de departe încât să se supună unor serii de intervenţii estetice pentru a trece de la identitatea iniţială, cea de englez alb, la cea a unui coreean non-binar, potrivit Valeurs Actuelles.



Într-un videoclip pe care London l-a postat sâmbătă, acesta a anunţat că a finalizat și ultima intervenţie chirurgicală pe care a făcut-o pentru a-şi ridica fruntea cât şi pentru a da ochilor o formă specifică asiaticilor. Decizia tânărului a şocat mulţi oameni, inclusiv comuitatea coreeană care critică iniţiativa. "Salut băieţi! Am devenit în cele din urmă coreean. Mi-am finalizat tranziția”, a spus Oli London.

După modelul persoanelor transgender, Oli London susţine că a fost „captiv într-un corp greşit” încă din copilărie, - un sentiment neplăcut pentru că nu se regăsea şi nu putea fi el însuşi. „Este cel mai rău sentiment să te simţi prins astfel și să nu poți fi tu însuți. Dar totuși acum sunt coreean, pot fi eu însumi”, a spus Oli London. Englezul a mai adăugat că valoarea totala a celor 18 intervenţii chirurgicale a fost de peste 125.000 de euro, acestea fiind realizate pe parcursul a 6 ani.

Cel care l-a inspirat să facă această schimbare majoră a fost cântăreţul K-Pop Park Ji-min, al cărui prenume a decis să îl adopte şi el. Ideile influencerului au mers uneori atât de departe încât acesta a fost la un pas de a-şi anunţa căsătoria cu o copie din carton, în mărime naturală, a artistului.



Dorința englezului de a-și schimba şi declara etnia a fost criticată pe scară largă în Coreea de Sud. Presa locală a considerat acest lucru drept o insultă a culturii lor sau chiar o „banalizare” a identităţii coreene sub pretextul că acest lucru este „la modă”.