Boris Johnson, mesaj în limba rusă: Cetățenii ruși merită să știe adevărul

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a postat pe internet un videoclip în care le transmite cetăţenilor ruşi un mesaj în limba rusă.

Urmărește-ne peGoogle news
Boris Johnson, mesaj în limba rusă: Cetățenii ruși merită să știe adevărul
Foto: Captură Video Twitter

Acesta vorbeşte despre atrocităţile care au avut loc în Ucraina, desfăşurate de trupele ruseşti, precum şi de masacrarea civililor şi violarea femeilor, notează Adevărul.ro.

”Atrocităţile comise de trupele ruse în Bucea, Irpin şi în alte părţi ale Ucrainei au oripilat întreaga omenire. Masacrarea civililor, ucişi prin împuşcare, cu mâinile legate. Femei violate în faţa copiilor lor mici. Trupuri arse într-un mod crud şi aruncate în gropi comune sau împrăştiate pe străzi”, a transmis premierul britanic.

Boris Johnson a subliniat faptul că astfel de acţiuni pătează "onoarea Rusiei", iar conducătorul rus e conştient că dacă populaţia ar ştii adevărul, nu ar mai sprijini această luptă. 
 
”Preşedintele vostru e conştient că dacă aţi şti ce se întâmplă, nu aţi sprijini războiul lui. Ştie că aceste crime trădează încrederea oricărei mame care îşi ia cu mândrie rămas-bun de la fiul ei care se înrolează în armată. De asemenea, e conştient că reprezintă pete pe însăşi onoarea Rusiei, pete care se măresc şi nu mai pot fi şterse, pe măsură ce războiul continuă”, a mai subliniat Johnson.  
 
Cetăţenii ruşi merită adevărul. Meritaţi să ştiţi realitatea”, a spus Boris Johnson în limba rusă.