Biletele CFR se scumpesc cu 20%, începând cu 1 iulie

Biletele de tren se scumpesc în condițiile în care garniturile sunt adevărate focare de infecție, au întârzieri uriașe și sunt de multe ori un pericol pentru pasageri. CFR Călători a anunțat că va majora tariful cu 20 de procente de la 1 iulie. Românii vor plăti chiar și cu 12 lei mai mult pentru o călătorie de la București la malul mării.

Mai 28, 2022 - 10:34
Urmărește-ne peGoogle news
Biletele CFR se scumpesc cu 20%, începând cu 1 iulie
Foto: CFR Călători/ imagine cu caracter ilustrativ

Tarifele nu vor crește doar la CFR Călători, ci și operatorii privați vor majora tarifele.

Astfel, toți operatorii feroviari, atât CFR cât și cei privați, vor crește prețurile cu 20% de la 1 iulie.

Ultima majorare de tarife la CFR Călători a fost în 2013.

Președintele Autorității Feroviare, Ștefan Roșeanu, justifică decizia prin scumpirile înregistrate în ultimele luni: „Au explicat impactul financiar al creșterilor de prețuri în ultima perioadă, inflația care a fost în ultimii 10 ani în paralel cu perioada în care nu s-a modificat acest preț și în condițiile în care bugetul de stat din păcate nu poate să completeze mai mult veniturile generate din vânzarea de bilete a trebuit să se ia și o astfel de decizie.”

Și prețul carburanților este în continuă creștere. Benzina costă peste 8 lei pe litru, iar motorina se apropie de 9 lei, ceea ce face ca prețurile să fie aproape duble față de aceeași perioadă a anului trecut.