Bijuterii în valoare de 10 milioane de euro au fost furate dintr-un magazin, în Franța

Infractori înarmaţi au furat marţi bijuterii în valoare de 10 milioane de euro (11,84 milioane de dolari) dintr-un magazin Bulgari situat în opulenta Place Vendome din Paris, a anunţat poliţia din capitala Franţei, informează Reuters.

Sep 7, 2021 - 22:21
Urmărește-ne peGoogle news
Bijuterii în valoare de 10 milioane de euro au fost furate dintr-un magazin, în Franța

Trei indivizi înarmaţi, îmbrăcaţi în costume, au jefuit cu puţin timp înainte de ora prânzului magazinul recent renovat din piaţa din centrul Parisului, unde se află şi hotelul Ritz. Cei trei au plecat de la faţa locului cu o maşină, în timp ce patru complici au folosit scutere.

Nevoiţi să abandoneze vehiculul, cei trei infractori şi-au continuat fuga pe jos, înainte ca doi dintre ei să fie arestaţi de poliţiştii aflaţi pe urmele lor. Magazinul Bulgari, aparţine grupului LVMH deţinut de omul de afaceri francez Bernard Arnault.

În ultimele luni, mai multe magazine de bijuterii din Paris au fost vizate de jafuri armate.

"Nu este pentru prima dată când Place Vendome este vizată", a declarat un ofiţer de poliţie aflat la faţa locului. Dar "acestea nu erau (simple) pistoale cu care erau înarmaţi. Să folosească arme mari, să-şi asume un asemenea risc... este ceva ce se întâmplă rar", a adăugat ea.

În iulie, un magazin de bijuterii Chaumet din apropiere de Champs-Elysees a fost atacat, hoţii furând bunuri cu o valoare de aproape 2 milioane de euro (2,4 milioane de dolari). Bunurile au fost recuperate ulterior, iar suspecţii au fost arestaţi.

În aceeaşi lună, hoţii au jefuit un magazin de bijuterii Dinh Van din centrul Parisului. Hoţii care au vizat magazinul Bulgari au abandonat o parte din bunurile furate în timp ce încercau să scape de poliţie. Unul dintre suspecţii reţinuţi a fost împuşcat în picior înainte de a fi reţinut. Al doilea a fost prins într-o parcare aflată la mică distanţă.