Belgia - Portugalia 1-0 - Portugalia părăsește EURO 2020

Belgia a învins Portugalia, scor 1-0, și s-a calificat în sferturile de finală de la Euro 2020. Campioana en-titre părăsește competiția!

Iun 27, 2021 - 23:56
Urmărește-ne peGoogle news
Belgia - Portugalia 1-0 - Portugalia părăsește EURO 2020

Ce meci în "optimi"! Putea fi ușor o finală! Într-o parte a terenului, Portugalia, campioana Europei, echipa lui Cristiano Ronaldo, cel mai prolific marcator al tuturor timpurilor la naționalele lumii. În cealaltă, Belgia, locul 3 la ultimul Mondial, generația de aur a "diavolilor roșii", cu Eden Hazard, De Bruyne și Lukaku în căutarea marii confirmări. Trofeul. Primul trofeu!

Cei care pornesc mai bine, mai atenți, mai percutanți, sunt lusitanii. Au două ocazii în primele 25 de minute. Excelente. Diogo Jota e, pentru câteva clipe, scăpat de marcaj, îl are în față doar pe Courtois, însă greșește total execuția finală. Șut complet ratat și mingea o ia de nebună, departe de țintă. Și lovitura liberă a lui Cristiano e periculoasă. Un șut în stilul CR7, balonul se transformă în glonț, care se îndreaptă în viteză maximă spre poarta adversă. Dar și Courtois e mare. Blochează.

Belgia pare să nu găsească soluții. Pasează totuși, fără succes. Thorgan Hazard, fratele mai mic al căpitanului Eden, se enervează și nu mai caută pasa. Trage. Șutul carierei! Un rist exterior de la 25 de metri care îl păcălește pe Rui Patricio. 1-0, în minutul 42. "Bum Bum Toto!", explodează fanii roșiilor.

Totuși, chiar și la 1-0, un semnal de alarmă pentru selecționerul Roberto Martinez. În prima repriză, Kevin De Bruyne își sucise glezna stângă într-un duel cu Palhinha. După pauză, KDB încearcă să continue. Nu mai poate. E schimbat (48), la fel ca în finala Ligii Campionilor. De două ori într-o lună în meciuri vitale. Ce ghinion!

De acum, fără De Bruyne și cu Eden Hazard incert, belgienii vor doar să păstreze avantajul până la sfârșit. Și reușesc. Au și noroc: bară, Ronaldo! Nu e gol! Sunt în "sferturile" Euro. Dar alt colos le iese în față. Italia! 

Gazeta Sporturilor