Barbora Krejcikova a câștigat și finala la dublu feminin de la Roland Garros, împreună cu Katerina Siniakova

Un nou trofeu pentru jucătoarea cehă de tenis Barbora Krejcikova la actuala ediţie a turneului de la Roland Garros. După ce s-a impus la simplu, Krejcikova a câştigat şi proba de dublu, în echipă cu compatrioata ei Katerina Siniakova.

Iun 13, 2021 - 16:10
Urmărește-ne peGoogle news
Barbora Krejcikova a câștigat și finala la dublu feminin de la Roland Garros, împreună cu Katerina Siniakova

Duminică, favoritele numărul 2 s-au impus, cu scorul de 6-4, 6-2, în finala de 74 de minute, disputată împotriva cuplului Bethanie Mattek-Sands/Iga Swiatek(SUA/Polonia), cap de serie numărul 14.

Krejcikova, 25 de ani, a mai câştigat French Open la dublu în 2018, tot în echipă cu Siniakova. În acelaşi an, ele au triumfat şi la Wimbledon.

În afară de Krejcikova, şase jucătoare au mai câştigat în carieră, în acelaşi an, şi proba de simplu şi cea de dublu: Billie Jean King, Margaret Court, Chris Evert, Virginia Ruzici, Martina Navratilova şi Mary Pierce.

Krejcikova, locul 33 WTA, a câştigat, sâmbătă, pentru prima dată turneul de la Roland Garros la simplu feminin.

Ea a învins-o în finală pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 32 WTA şi cap de serie numărul 31, scor 6-1, 2-6, 6-4,  într-o oră şi 58 de minute.

Barbora Krejcikova este prima sportivă din Cehia care câştigă proba de simplu la Roland Garros, după Hana Mandlikova, care s-a impus în 1981.