Bărbatul care și-a violat fiica minoră timp de 2 ani, a fost condamnat la închisoare - Mama copilului știa de abuzuri

Gheorghe Dragomir, un bărbat de 35 de ani din Vaslui, a fost condamnat la 18 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol în formă continuată asupra fiicei sale și va trebui să-i plătească daune morale în valoare de 200.000 lei.

Ian 20, 2022 - 11:03
Urmărește-ne peGoogle news
Bărbatul care și-a violat fiica minoră timp de 2 ani, a fost condamnat la închisoare - Mama copilului știa de abuzuri

Chinurile unei fetițe de 11 ani, din comuna Bogdănești, județul Vaslui, abuzată sexual încă de la vârstă de 9 ani, de propriul tată, au ieșit abia pe 12 mai 2021 la iveală.

Copila si celelalte trei surori mai mici fuseseră lăsate de mamă în grija tatălui biologic, un individ violent și consumator de alcool, chiar dacă fusese avertizată de asistentul social al comunei că riscul unor abuzuri sexuale este iminent. Mama, în vârstă de 30 de ani, despre a cărei moralitate consătenii au avut multe de spus, le-a abandonat pe fetițe tatălui.

Grav este că fetița de 11 ani i-a spus încă din 2019 că este abuzată și să vină să o salveze, însă femeia a ignorat-o. Abia când copila a prins curaj și a povestit unei persoane din centrul de zi pe care îl frecventa în comună, chinurile la care este supusă de propriul tată, a aflat si Politia Vaslui prin ce trece acest copil.

Violatorul a fost arestat preventiv, iar copila și, ulterior, surorile sale mai mici, de 4,6 și 9 ani, au fost luate imediat și duse într-un centru al DGASPC Vaslui. Instanta bârlădeană a dat ieri, 19 ianuarie, sentința pentru Dragomir Gheorghe, tatăl violator, relatează Vremea Nouă, potrivit Ziare.com.

Condamnã pe inculpatul Dragomir Gheorghe, aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Vaslui. Admite actiunea civilã formulatã, în calitate de reprezentant legal, de cãtre Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui, în numele pãrtii civile si obligã inculpatul Dragomir Gheorghe sã plãteascã pãrtii civile suma de 200.000 lei, cu titlu de despãgubiri civile, reprezentând daune morale. Instituie mãsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatului Dragomir Gheorghe, prezente si viitoare, în vederea garantării reparării pagubei, pânã la concurenta sumei totale datorate cu titlu de despãgubiri civile cãtre persoana vătămată minoră”, este parte din sentința primită de Gheorghe Dragomir.

Aceasta nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Sursa: Vremea Nouă, Ziare.com