Bărbat din Galați reținut, după ce a folosit copia de buletin a unei alte persoane pentru a-și face un abonament la cablu TV

Un bărbat din Galați a fost reținut de poliția din Bacău după ce a folosit copia de buletin a unui băcăuan de la care cumpărase o mașină, ca să-și instaleze televiziune prin cablu. Bărbatul nu a mai plătit abonamentul, iar băcăuanul s-a trezit cu contractele încheiate pe numele său în momentul în care a vrut să încheie la rândul lui un abonament, la aceeași firmă.

Urmărește-ne peGoogle news
Bărbat din Galați reținut, după ce a folosit copia de buletin a unei alte persoane pentru a-și face un abonament la cablu TV

În urmă cu ceva timp, bărbatul din Bacău și-a vândut mașina unui bărbat din Galați, căruia băcăuanul, de bună credință, în momentul întocmirii contractului de vânzare-cumpărare, i-a dat și o copie a actului său de identitate.

La câteva luni după aceea, bărbatul din Galați a fost sunat de un agent de vânzări al unei firme de telefonie și în urma discuției a încheiat două contracte pentru servicii de televiziune prin satelit. Cum nu a existat nici o întâlnire între bărbat și agentul de vânzări, iar contractul s-a încheiat în urma discuției telefonice, gălățeanul a profitat și a dat datele de identitate ale bărbatului din Bacău, cu mențiunea ca echipamentele să-i fie livrate în Galați.

Băcăuanul a fost cel care a descoperit că i-a fost furată identitatea după ce, la un an distanță, a vrut să-și facă un abonament la aceeași firmă și a fost refuzat, pe motiv că are deja două contracte pe care nu le-a plătit.

În urma unei plângeri, polițiștii din Bacău au descins la locuința bărbatului din Galați, unde au găsit toate componentele instalate de firma de televiziune și telefonie.
Bărbatul din Galați a fost reținut pentru 24 de ore.